AKTUALNO / VIJESTI

DOBRO JE ZNATI

Uoči uskrsnih blagdana oglasila se i policija! Evo kada i gdje se očekuju gužve na cestama i što policija savjetuje građanima

Uoči uskrsnih blagdana oglasila se i policija! Evo kada i gdje se očekuju gužve na cestama i što policija savjetuje građanima
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U policiji savjetuju građane da prilikom odlaska u kupovinu i na misna slavlja ne ostavljaju torbice, mobitele, novčanike i slične predmete na vidljivim mjestima u vozilima

Tijekom uskrsnih blagdana u značajnoj mjeri povećava se intenzitet prometa na cestama zbog dolaska naših državljana koji su na privremenom radu u drugim državama, ali i tranzitnog prometa stranih državljana koji su na proputovanju kroz našu zemlju.

Najveće povećanje prometa na glavnim tranzitnim pravcima očekuje se poslijepodnevnim i večernjim satima u petak 29. ožujka, potom u prijepodnevnim satima u subotu 30. ožujka te na Uskrsni ponedjeljak 1. travnja. 
 
Istovremeno, zbog općenito povećanog prometa na cestama, povećava se i broj prometnih nesreća, kao i broj stradalih osoba u njima.
Većina prometnih nesreća događa se jer određeni broj sudionika u prometu grubo krši osnovne prometne propise. Stoga će policija posebnu pozornost posvetiti stanju sigurnosti cestovnog prometa te poduzeti niz preventivno-represivnih aktivnosti.

Stoga ovom prilikom upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa. Posebno apeliramo na vozače da prije polaska na put provjere ispravnost vozila, stanje guma i posjedovanje odgovarajuće opreme.

- Napominjemo da je na većini autocesta i državnih cesta, sukladno Odluci o obaveznoj uporabi zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj („NN“ br. 121/20), na snazi obaveza korištenja zimske opreme do 15. travnja,
prije putovanja pravovremeno se informiraju o vremenskim prilikama i stanju na cestama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz poštivanje svih drugih propisa, također u policiji savjetuju građane da prilikom odlaska u kupovinu i na misna slavlja ne ostavljaju torbice, mobitele, novčanike i slične predmete na vidljivim mjestima u vozilima kako ne bi došlo do provale u automobile i otuđenja predmeta.

Izdvojeno


Reci što misliš!