AKTUALNO / VIJESTI

IZLOŽBA I RADIONICA

Mlada karlovačka umjetnica Silvija Milovac 2. travnja otvara prvu samostalnu izložbu, a uskoro kreće i radonica izrade predmeta od gline

Mlada karlovačka umjetnica Silvija Milovac 2. travnja otvara prvu samostalnu izložbu, a uskoro kreće i radonica izrade predmeta od gline

Mlada karlovačka umjetnica Silvija Milovac predstavlja se od utorka, 2. travnja, karlovačkoj likovnoj publici svojom prvom samostalnom izložbom pod nazivom "U trenutku". 

Izložba u Likovnom salonu "Ljudevit Šestić" u Gradskoj knjižnici Ivana Gorana Kovačića podijeljena je u dva dijela - prvi "Zen poteza" na keramičkim predmetima za konzumaciju hrane i pića ispričat će priču o oslobođenju od savršenstva. U osnovni motiv i cilj umjetnica stavlja zadovoljstvo koje proizlazi iz malih životnih rituala, bilo da se radi o popodnevnom ispijanju čaja ili proslavi promaknuća ili rođendana uz čašicu kratkog. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Drugi dio izložbe prati serija ‘Slomljenih lica’ te ‘Lica u glini’ pozivajući na prihvaćanje vlastitog nesavršenstva. Otkrivanje ljepote svake osobne bitke u centru je ove ideje. Umjetnica želi podsjetiti posjetitelja da svako teško iskustvo sa sobom nosi rast proizvodeći snagu koje inače ne bi bilo. 

Ubrzo kreće i radionica izrade predmeta od gline u suradnji s KAoperativom. Radionica počinje u subotu 13. travnja od 9 sati ujutro u umjetničkom studiju u Vranyczanyjevoj 6, satom o osnovama oblikovanja gline i izrade predmeta od keramike. Predznanje nije potrebno, a sudjelovanje je otvoreno za sve dobne skupine.

Kroz radionice će se obuhvatiti suha obrada predmeta kao i dekoriranje bojama za glinu. Polaznici će savladati osnove rada s glinom nakon čega mogu nastaviti praksu u vidu naprednog tečaja koji će obuhvatiti glaziranje i paljenje izrađenih predmeta te ostale tehnike obrade gline.

Osnovna radionica provodi se kroz četiri termina. Troškove provedbe osnovne radionice pokriva Savez udruga KAoperativa, dok kotizaciju / materijal pokrivaju sami polaznici. Iznos kotizacije je 7 € po radionici odnosno 25 € za cijeli osnovni tečaj (četiri termina).

Broj polaznika je ograničen, a prijave i više informacija možete dobiti na elektroničkoj adresi [email protected] ili na broj mobitela 095 322 1214.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!