AKTUALNO / VIJESTI

FOTO GALERIJA

U ŠSD Mladost otvoreni 2. Dani obrtništva - mnogobrojni izlagači iz cijele županije, naglasak na sve traženijim učeničkim zanimanjima

U ŠSD Mladost otvoreni 2. Dani obrtništva - mnogobrojni izlagači iz cijele županije, naglasak na sve traženijim učeničkim zanimanjima

Tijekom subote brojne će škole prezentirati svoje programe, a tu su i mnogobrojni obrtnici, OPG-ovi...

U Školskoj sportskoj dvorani Mladost svečano su otvoreni 2. Dani obrtništva, svojevrsni nastavak dugogodišnjeg Obrtničkog sajma, sada na još većoj površini i s još više sadržaja, a u organizaciji Obrtničke komore Karlovačke županije i Udruženja obrtnika grada Karlovca, uz potporu Grada Karlovca, Turističke zajednice i Hrvatske obrtničke komore te pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede.

- Karlovac je grad s dugom tradicijom obrništva, a ovo okupljanje prilika je brojnim izlagačima da prezentiraju svoj rad i građanima, ali i potencijalnim partnerima kako bi dodatno ojačali svoju poziciju na tržištu. Velik dio manifestacije vezan je i uz našu odličnu suradnju sa strukovnim školama, koje će prezentirati svoje programe i vjerujem da će to biti jako zanimljivo učenicima i učenicama koje uskoro završavaju osnovnu školu i njihovim roditeljima, jer je riječ o atraktivnim zanimanjima s visokom zapošljivošću, a zahvaljujući potpori Grada Karlovca i Karlovačke županije, često i vrijednim stipendijama. Siguran sam da će u ova tri dana svi naći nešto zanimljivo za sebe, a uz ovaj poslovni dio bit će tu i zabave, sporta, gastro užitaka i za svakoga ponešto, kazao je Mladen Puškarić, predsjednik Obrtničke komore Karlovačke županije prilikom svečanog otvaranja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mnogobrojne obrtnike i građane pozdravili su i gradonačelnik Karlovca Damir Mandić i županica Martina Furdek-Hajdin, oboje naglasivši i brojne potpore koje čekaju one koji odaberu obrtnička zanimanja, a koja su trenutačno jako tražena, ali nude i dobre plaće. 

2. Dane obrtništva službeno je, pak, otvorio, izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, Ivo Milatić.

Veliki izlagački prostor u samoj dvorani rezerviran je za brojne obrte iz Karlovca i Karlovačke županije, ali i šire, kao i prezentaciju školskih programa koji obrazuju za deficitarna zanimanja, a koja su itekako tražena kod obrtnika. U hodniku dvorane, pak, svoje proizvode predstavljaju brojni OPG-ovi s karlovačkog područja, a danas je pripremljena i posebna gastro izložba.

Početak rada sajma u subotu je već od 9 sati, a tijekom dana održavaju se i brojne školske prezentacije - tako će se od 10:30 predstaviti Prirodoslovna škola (cvjećari, poljoprivredni gospodarstvenici i agroturistički tehničari), od 12:45 Šumarska i drvodjeljska škola (stolari), od 13:30 Trgovačko-ugostiteljska (tehničari posluživanja), od 14:45 Tehnička (limari) te od 15:30 MIOŠ (frizeri). Subotnji program završava u 18 sati Modnom revijom i Revijom frizura.

U nedjelju je sajam također otvoren od 9 sati, a bit će i druge zabave za obrtnike, ali i građane na otvorenom. Tako već od 10 sati kreću Obrtničke sportske igre, a u 11 sati i pripremanje humanitarnog obrtničkog kotlića. Na kraju dana uz zatvaranje sajma uslijedit će i fešta uz Boeme.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!