AKTUALNO / VIJESTI

OKTANSKI SPEKTAKL

Svjetski spektakl opet stiže u okolicu Karlovca! WRC Croatia starta "shakedownom" već u četvrtak, u Karlovačkoj županiji šest brzinskih ispita!

Svjetski spektakl opet stiže u okolicu Karlovca! WRC Croatia starta

Policija podsjeća na zatvaranje prometnica, ali i upozorava gledatelje da poštuju sve upute i naredbe službenih osoba.

Shakedownom u Okiću u četvrtak u 9 ujutro kreće novo izdanje WRC Croatia, četvrte utrke u ovogodišnjem kalendaru World Rally Croatia. Ovaj pravi svjetski spektakl službeno započinje dan kasnije, a od petka do nedjelje vozit će se ukupno 20 brzinskih ispita, od čega šest u Karlovačkoj županiji, a još nekoliko u neposrednoj blizini.

Odnosi se to i na već prvi brzinski ispit Krašić - Sošice kojim će u petak u 8:28 biti otvoren WRC Croatia 2024, a odmah nakon njega slijedi prvi ispit u našoj županiji, onaj od Jaškova do Malog Modruš Potoka, sa startom u 9:41. S ta dva brzinska ispita, ali obrnutim redoslijedom, prvi će dan i završiti - u 17:16 ispitom Jaškovo - Mali Modruš Potok, a u 18:09 Krašić - Sošice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Udarni dan u Karlovačkoj županiji je subota, kada će se voziti četiri brzinska ispita na našem području. U 10:05 i 17:05 na rasporedu su ispiti Vinski Vrh - Duga Resa, koji će biti i izravno prenošeni na Hrvatskoj televiziji, dok se u 11:03 i 18:03 voze ispiti na relaciji Pećurkovo Brdo - Mrežnički Novaki.

Nastupa 68 posada iz 35 država svijeta, a u najjačoj Rally 1 klasi za naslov pobjednika nadmetat će se njih 8 - Britanac (Velšanin) Elfyn Evans, Francuz Sebastien Ogier, Belgijac Thierry Neuville, Francuz Adrien Fourmaux, Estonac Ott Tanak, Japanac Takamoto Katsuta, Norvežanin Andreas Mikkelsen i Luksemburžanin Gregoire Munster. Jaka će biti i Rally 2 klasa sa 22 vozača, a nesumnjivo će biti zanimljivo i nadmetanje 18 vozača u Junior klasi, jer se ono ne održava na svim postajama World Rally Championshipa. Tu je i sedam hrvatskih vozača, između ostalog i naš Željko Magličić sa suvozačem Ivanom Poljakom koji će voziti u Klasi 4.

Policija podsjeća da će se u vrijeme održavanja brzinskih ispita prometnice po kojima se održava natjecanje zatvarati za promet ostalih sudionika, stoga se moli stanovnike tih područja i druge sudionike u prometu da sukladno tome prilagode svoje uobičajene aktivnosti na području održavanja rallyja.
 
Uz navedeno, svi sudionici u prometu koji se zateknu u blizini navedenih dionica utrke dužni su se pridržavati naredbi policijskih službenika na terenu, kao i uputa redarske službe. Posebno je važno na to podsjetiti nakon nevjerojatne gluposti prošle godine kada je došle do tučnjave gledatelja na samoj stazi koja je zamalo tragično završila.

Izdvojeno


Reci što misliš!