AKTUALNO / VIJESTI

nestabilno

Kiša, pljuskovi i snijeg, pa razvedravanje. Meteorolog: 'To opet donosi opasnost'

Kiša, pljuskovi i snijeg, pa razvedravanje. Meteorolog: 'To opet donosi opasnost'

Sa sjeverozapada približava nova porcija vlažnog i hladnog zraka

Nema zasad naznake jakog mraza, ali i onaj slab poljoprivrednicima može stvoriti probleme. Nastavlja se malo svježije razdoblje od uobičajenog za doba godine pa je i jučer ujutro bilo tog slabog mraza, ne samo pri tlu na 5 cm visine, nego i u meteorološkim kućicama na 2 m od tla.

Za vikend mraz u nizinama znatno manje izgledan, jer se sa sjeverozapada približava nova porcija vlažnog i hladnog zraka koji će iznad naših krajeva kružiti u danima vikenda.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

SUBOTA

Sutra ujutro već posvuda oblačnije, ali baš zbog tih oblaka i malo manje hladno, na kopnu uglavnom bez minusa. No, na zapadu zemlje, osobito tijekom prijepodneva, povremena kiša, a u onom najvišem gorju susnježica pa i snijeg. Na sjevernom Jadranu tada pljuskovi, oko Istre, na otocima i moguće praćeni grmljavinom. Na kopnu slab do umjeren sjeverac, na Kvarneru prolazno jugo, a na krajnjem jugu u početku bura i sjeverozapadnjak.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj ostaje oblačno, ali manje tmurno i nešto rjeđa ta povremena kiša, ali moguće u obliku pljuska, posebice uz granicu sa Slovenijom. Vjetar slab, vrlo rijetko umjeren sjeverni, a temperatura malo niža od današnje, oko 12 °C.

Na istoku daljnji porast naoblake, mjestimice na zapadu i malo kiše, ali ostaje uglavnom suho. Uz to naoblačenje prolazno umjeren sjeverozapadni vjetar, a temperatura slična ili malo niža, od 11 do 15 °C.

U Dalmaciji sve više oblaka, raste vjerojatnost za kišu, lokalno neverin, najkasnije moguće na krajnjem jugu, gdje će navečer biti pojačanog juga, dok drugdje tada okreće na sve jaču buru. Temperatura od 15 do 18 °C.

Na sjevernom Jadranu smanjenje naoblake i sve rjeđe oborine, upornije u Gorskom kotaru i Lici, u najvišim predjelima i dalje povremeno moguć snijeg. Naime, svježe i prohladno, zapuhat će pojačana bura, mjestimice i jaka, osobito navečer s olujnim udarima, a tada će i zaostala kiša prestajati.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Krajem ovog i početkom idućeg tjedna na kopnu uglavnom suho, više sunčanih razdoblja, osobito u ponedjeljak. No, to razvedravanje opet donosi opasnost od jutarnjeg mraza, baš u ponedjeljak, posebice u ruralnim sredinama udaljenijim od većih gradova. S utorka na srijedu novo naoblačenje, kiša, ali od četvrtka čini se i nešto viša temperatura.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu u nedjelju samo u početku još koji pljusak u Dalmaciji, zatim oblake tjera jaka bura. Najsunčanije u ponedjeljak i dalje uz buru, ali će popustiti na jugu nakratko i okrenuti na jugo. I ovdje promjenjivije te nestabilnije sredinom idućeg tjedna, ali temperatura bez veće promjene.

Izdvojeno


Reci što misliš!