AKTUALNO / VIJESTI

VRIJEDNA IZLOŽBA

Na Starom gradu Dubovcu otvorena izložba suvenira i fotografija iz proteklih 25 godina Međunarodnog festivala folklora

Na Starom gradu Dubovcu otvorena izložba suvenira i fotografija iz proteklih 25 godina Međunarodnog festivala folklora

Oko 70 predmeta i suvenira svjetskih folklornih grupa koje su od 1998. do danas sudjelovale na Međunarodnom festivalu folklora u Karlovcu te 30-ak fotografija nastalih u tom periodu, izloženi su u galeriji Starog grada Dubovca u Karlovcu. Izložba je uvod u ovogodišnji 25. MFF Karlovac koji počinje 30. lipnja i traje do 6. srpnja.

- Ovo je jedna vrijednost grada Karlovca i Karlovačke županije na koju možete biti ponosni. Međunarodni festival folklora je jedan od stupova Zvjezdanog ljeta. Vi ste cijeloj toj priči dali jednu umjetničku i kulturnu težinu, rekao je gradonačelnik Karlovca i saborski zastupnik Damir Mandić na otvorenju izložbe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predsjednik MFF-a Karlovac Željko Štajcer jedan je od pokretača festivala.

– Cilj je bio da gledajući druge kulture i uživajući u tuđem, potaknemo nas Hrvate da očuvamo svoju kulturu. Jer, narod bez tradicije i nacionalne kulture po definiciji nije narod. Mislim da smo u tome uspjeli, rekao je Štajcer.


Želje i vizije organizatora prvog MFF-a u Karlovcu da festival preraste u tradiciju, bude na istoj razini sa sličnim festivalima u svijetu, prepoznatljiv dio kulturnog života Karlovca i Karlovačke županije, da međunarodnoj javnosti približi istinu o Hrvatima i Hrvatskoj kao modernoj i prosperitenoj zemlji primjerenih civilizacijskih dosega te da uđe u CIOFF-ov svjetski kalendar folklornih festivala, su ostvarene.

- Kao netko tko je bio među onim ljudima od samih početaka i s tim kako je festival rastao i kako živi svih ovih 25 godina, mogu samo reći da sam zadovoljan. Ne samo da je dočekao 25. rođendan nego smo svjesni da on ima toliku prožetost sa građanima Karlovca i šire da je neupitna njegova budućnost i opstanak, naglasio je Željko Šančić, prvi predsjednik festivala.

Izložbu se može razgledati svakog dana osim ponedjeljkom, od 10 do 20 sati sve do 13. srpnja odnosno 445. rođendana grada Karlovca.

Izdvojeno


Reci što misliš!