SPORT

NOVI BODOVI

Karlovački bejzbolaši ovog vikenda ostvarili dvije pobjede protiv Slovaka, sljedeći gostuju u Mađarskoj

Karlovački bejzbolaši ovog vikenda ostvarili dvije pobjede protiv Slovaka, sljedeći gostuju u Mađarskoj

Bejzbolaši karlovačke Olimpije ovog su vikenda u okviru otvorenog prvenstva Hrvatske (koje se igra paralelno s "običnim" prvenstvom države) ugostili slovačku momčad Apollo iz Bratislave i zabilježili dvije pobjede, ali u dvije sasvim različite utakmice.

Danas je bilo lako - glatkih 10:1 za Karlovčane, no u subotu smo vidjeli jednu od najljepših i najuzbudljivijih utakmica u posljednjih nekoliko godina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Karlovčani su vodili 1:0 gotovo do samog kraja susreta, oba pitchera bila su iznimno raspoložena, no domaći, Carlos Garcia, imao je "no-hitter" u svojim rukama praktički do samog kraja. U osam izmjena gosti nisu uspjeli ubilježiti niti jedan udarac, a u posljednjoj devetoj izbacio je dvojicu - i onda je na samom kraju Slovak Vaclavik pokvario iznimno bacačko postignuće. 

U takvim situacijama nije rijetkost da dođe do "raspada" obrane, što se dogodilo i Olimpiji pa su Slovaci poveli 2:1, srećom ipak su naši bejzbolaši napadački snašli snage da u posljednjem napadu izjednače na 2:2. Tako se igrao dodatni deseti inning, a u njemu su Karlovčani uspjeli doći do još jednog boda i ipak zabilježiti pobjedu 3:2.


Olimpija iznimno uvjerljivo vodi na ljestvici domaćeg prvenstva, a na ljestvici otvorenog prvenstva Hrvatske je također prva, ali "za vratom" su joj Lisjaki Kranj. Sljedećeg vikenda naši bejzbolaši gostuju u Mađarskoj kod Budapest Redsa.

Izdvojeno


Reci što misliš!