AKTUALNO / VIJESTI

STANJE U PROMETU

U svibnju ove godine manje prometnih nesreća nego lani, ali gori je onaj najcrnji podatak - bilo je smrtnih slučajeva, a lani ne

U svibnju ove godine manje prometnih nesreća nego lani, ali gori je onaj najcrnji podatak - bilo je smrtnih slučajeva, a lani ne

Broj ozlijeđenih u svibnju ove godine ipak je manji - devet osoba je teško, a 37 lako ozlijeđeno, dok je lani bilo 14 teško i 38 lako ozlijeđenih.

Na području Policijske uprave karlovačke tijekom svibnja 2024. godine evidentirano je 78 prometnih nesreća, što je osjetno manje nego u istom mjesecu lani kada ih je bilo čak 96. Ipak, ovaj svibanj gori je po onoj najcrnjoj statistici jer je zabilježen i jedan smrtni slučaj, dok ih prošle godine u petom mjesecu nije bilo. 

Broj ozlijeđenih u svibnju ove godine ipak je manji - devet osoba je teško, a 37 lako ozlijeđeno, dok je lani bilo 14 teško i 38 lako ozlijeđenih.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U prometnim nesrećama tijekom promatranog razdoblja učestvovalo je 199 sudionika, a 13 sudionika uzrokovalo je prometne nesreće zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Ta "nesretna brojka 13" pojavljuje se i u najčešćim uzrocima nesreća - po 13 puta radilo se o neprimjerenoj brzini te o nepoštivanju prednosti prolaza.

Sudar vozila u pokretu klasifikacija je 38 svibanjskih prometnih nezgoda, dok je u 17 slučajeva bila riječ o izlijetanju s ceste. Čak deset nesreća dogodilo se udarom vozila u drugo parkirano vozilo.


Izvan prometnih nesreća, policijski službenici sankcionirali su čak 4277 prekršaja u prometu, a najčešće je bila riječ o nepropisnoj brzini - čak 1672 prekršaja ili 39,1 % od ukupnog broja sankcioniranih prekršaja. Slijedi nekorištenje sigurnosnog pojasa, koje je zabilježeno u 531 slučaju.

Zanimljivo, čak 32 vozača kažnjena su jer su upravljali vozilom bez vozačke dozvole što je za mjesec dana zapravo izuzetno velika brojka (i to su samo oni koji su i uhvaćeni) - 18 ih nije nikad ni položilo, a kod 14 je vozačka trenutno oduzeta zbog ranijih prekršaja. 
 

Izdvojeno


Reci što misliš!