AKTUALNO / VIJESTI

VREMENSKA PROGNOZA

Ni danas Hrvatsku neće zaobići pljuskovi i grmljavina: Evo gdje bi mogla padati tuča

Ni danas Hrvatsku neće zaobići pljuskovi i grmljavina: Evo gdje bi mogla padati tuča
foto ilustracija - Pixabay.com

Takvi bi vremenski uvjeti trebali potrajati još do petka. A što više odmiče vikend, to će i temperature biti više, a vrijeme sunčanije

Pljuskovi i grmljavina kao posljedica vlagom bogatijeg i nestabilnijeg zraka koji povremeno pritječe nad naše krajeve. Sve to posljedica je ove visinske ciklone koja će se danas premještati preko naših krajeva, pa tako ujutro i prijepodne uz promjenjivu naoblaku mjestimična kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom, na zapadu zemlje češći i lokalno izraženiji.

Vjetar na kopnu uglavnom slab, na moru umjereno do tek ponegdje jako jugo, prema otvorenom sjeverozapadnjak, a na sjevernom dijelu bura, ali značajno slabija nego danas. Ujutro između 15 i 18 °C, na Jadranu od 21 do 24 °C.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj promjenjivo s pljuskovima i grmljavinom. Lokalno, osobito na sjeveru i zapadu regije pljuskovi izraženiji i obilniji. Vjetar uglavnom slab jugoistočni, a temperatura stupanj dva viša od današnje - dakle 26, 27 °C.

I u Slavoniji, Baranji i Srijemu pljuskovi s grmljavinom, lokalno moguće i grmljavinsko nevrijeme i tuča. Uz slab do umjeren jugoistočnjak vruće, ponegdje i sparno - između 27 i 30 °C.


U Dalmaciji će biti sunčanih razdoblja, ali i prolaznih pljuskova, češćih i lokalno izraženijih u zaobalju. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, na krajnjem jugu mjestimice pojačano jugo, u slabljenju prema večeri. Temperatura ovdje slična današnjoj - od 29 do 31 °C.

Na sjevernom Jadranu pljuskovi, ali bit će rjeđi i kratko trajniji, dok u gorju još mogu biti izraženi. Osobito na moru mirnije - još u početku uz zapadnu obalu Istre i jugo, a potom okreće na većinom slab sjeverozapadnjak. Temperatura između 24 i 26 °C.

PROGNOZA ZA KOPNO

Na kopnu još u četvrtak promjenjivo s pljuskovima, moguće praćenim grmljavinom, osobito na istoku. Od petka pretežno sunčano, ujutro moguće uz kratkotrajnu maglu uz obale rijeka i po kotlinama, a većinom poslijepodne uz tek pokoji sporadični pljusak. Vjetar uglavnom slab, u nedjelju prolazno umjeren jugozapadni, a temperatura postupno sve viša.

PROGNOZA ZA MORE

Na Jadranu samo u četvrtak još nestabilnije, malo kiše ili pokoji pljusak uglavnom u zaobalju, a potom pretežno sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadi, a u nedjelju prolazno okreće na jugo. I ovdje temperatura sve viša - vruće i vrlo vruće.

Izdvojeno


Reci što misliš!