SPORT

KRALJICA SPORTOVA

Karlovac je ovog vikenda domaćin državnog prvenstva u atletici - stižu gotovo svi olimpijci, a nekima je i posljednja šansa za normu!

Karlovac je ovog vikenda domaćin državnog prvenstva u atletici - stižu gotovo svi olimpijci, a nekima je i posljednja šansa za normu!

Karlovac je u subotu i nedjelju domaćin seniorskog državnog prvenstva u atletici, glavnog domaćeg atletskog natjecanja u godini, a ove godine i dodatno značajnog zbog predstojećih Olimpijskih igara u Parizu. Tako će u Karlovcu nastupiti većina već potvrđenih hrvatskih olimpijaca (osim Sandre Elkasević) na čelu s viceprvakom Europe u bacanju kugle Filipom Mihaljevićem koji je upravo u Karlovcu postigao svoj osobni rekord 21.94 i pokušat će u gradu na četiri rijeke u predvečerje OI "skinuti" i granicu od 22 metra!

No, mnogima je Karlovac i posljednja šansa da izbore olimpijsku normu - Marko Čeko hvatat će je u dalju, Sara Kolak u koplju, Marino Bloudek na 800 metara...

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Što se tiče domaćih atletičara, vijesti i nisu baš blistave - Bruno Belčić će zbog ozljede morati propustiti ovo natjecanje, a na probleme s ozljedom žali se i Andrej Belčić, koji je ipak još uvijek na listama. No, tu je treći Belčić - Matko, koji će biti favorit za jednu od medalja pa možda čak i zlatnu na 3000 metara sa zaprekama.

Do odličja bi mogli i Sven Franjković i, opet, Matko Belčić u muškoj, a Hela Rakamarić u ženskoj konkurenciji na 1500 metara, a kod Andreja Belčića pitanje je hoće li biti potpuno spreman - ako bude, može do odličja na 400 i 800 metara.


Oba dana natjecanje počinje već u 16:30 i potrajat će do iza 21 sata. Ulaz je besplatan.

Nećete pogriješiti dođete li u bilo kojem trenutku na natjecanje, no u subotu vrijedi izdvojiti "udarni" period i za domaće natjecatelje i inače između 18:45 i 20 sati - u tom periodu odvijaju se utrke na 1500 metara, muška kugla, ženski disk i muški dalj, dok je u nedjelju definitivno glavna utrka dana iz domaće perspektive - u 19:30 3000 metara sa zaprekama.

Izdvojeno


Reci što misliš!