AKTUALNO / VIJESTI

Obranili grad

Položeni vijenci za poginule pripadnike 110. brigade Zbora narodne garde Hrvatske vojske povodom 33. obljetnice formiranja

Položeni vijenci za poginule pripadnike 110. brigade Zbora narodne garde Hrvatske vojske povodom 33. obljetnice formiranja

"Podržavamo i ostale braniteljske udruge, ali 110. je 110.", rekao je gradonačelnik Damir Mandić

U prvim danima rata Karlovac je imao vojnu formaciju koja je garantirala sigurnost. Ovo je prilika da svi branitelji taj dan iskoriste da se vide i da se prisjete. Karlovac je jamčio da će Hrvatska bit slobodna. Podržavamo i ostale braniteljske udruge, ali 110. je 110 – poručio je u subotu kod središnjeg spomenika poginulim braniteljima u Karlovcu za odavanja počasti u sklopu obilježavanja 33. godišnjice formiranja 110. brigade Hrvatske vojske gradonačelnik Damir Mandić.

Karlovačka županica Martina Furdek Hajdin je rekla da se sjeća vremena osnutka 110., da je to bilo vrijeme "zveckanja oružjem", no da se i tada vjerovalo da rat neće izbiti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ipak su uslijedili mjeseci razaranja Karlovca. Braniteljima danas iskazujemo veliku zahvalu i prema njima osjećamo dug. To nam je motiv da uzorno radimo svoje poslove i da živimo svoje živote jer nam mir i sloboda nisu dani – poručila je M. Furdek Hajdin.

Vijenac je položio i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske te ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved koji je iskazao zahvalu svakom pripadniku 110. brigade koji je branio Karlovac.


- Prisjećamo se 109 poginulih pripadnika 110. brigade, onima koji su u najtežim danima novije hrvatske povijesti branili i obranili Hrvatsku. Zato je važno obilježavanje obljetnica i zato su važni susreti dragih prijatelja. Čuvaju sjećanje i dostupni su jedan drugome. Iznimna mi je čast sresti se s njima, čuti ih, analizirati projekte koje osmisle, podupirati ih u aktivnostima i biti uvijek dostupan, s njima prepoznati među nama najranjivije i pronalaziti mehanizme pomoći. Čestitam udruzi na svemu što čine. Čuvaju uspomenu na razdoblje kada je opstojnost samostalne i suverene Hrvatske bila upitna. Ogroman je njihov doprinos za slobodu koju danas imamo. Za to im hvala. Kao ministar ću uvijek biti s njima – rekao je Medved.

Obilježavanje obljetnice organizira Udruga pripadnika 110. brigade Zbora narodne garde/Hrvatske vojske. U četvrtak je održana tribina na temu skrbi države i jedinica lokalne samouprave za veterene, a stigli su i gosti iz Sjedinjenih Država da izlažu na tu temu. U nedjelju je predviđen međunarodni spust rafting-čamcima Dobrom i Kupom.

Izdvojeno


Reci što misliš!