AKTUALNO / VIJESTI

podignuta optužnica

Talijanski umirovljenik uhvaćen u krijumčarenju 22 migranta: "Znao sam da je nezakonito, ali ipak nije kao droga i oružje"

Talijanski umirovljenik uhvaćen u krijumčarenju 22 migranta:

Policija je kod njega pronašla 1130 eura, te su mi to oduzeli, smatrajući da se radi o novcu koji je dobio čineći kazneno djelo.

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv 71-godišnjeg Talijana iz Torina, kojega terete da je krijumčario 22 ilegalna migranta. Uhvaćen je 15. prosinca prošle godine oko 22.20 u mjestu Brezova Glava. Migrante je prevozio u dostavnom vozilu Iveco EuroCargo.

Talijan je priznao počinjenje djela te se pokajao. Kaže da mu je u kafiću pristupila nepoznata osoba i ponudila mu da za 250 eura po osobi prevozi migrante. Pristao je, iako mu je bilo jasno da je tako nešto protuzakonito, ali je mislio da ipak nije tako strašno jer se ne radi o krijumčarenju droge ili oružja. Tako je ispričao istražiteljima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dobio je lokaciju na koju je otišao te je poštovao uputu da ne gasi vozilo. Ljudi su se ukrcali i krenuo je dalje, a kako je vozio stizale su mu lokacije, sve dok nije zaustavljen i uhićen.

Kaže da su mu dali 1300 eura za troškove puta. Policija je kod njega pronašla 1130 eura, te su mi to oduzeli, smatrajući da se radi o novcu koji je dobio čineći kazneno djelo, iako je on tvrdio da se radilo o njegovom novcu.

Izdvojeno


Reci što misliš!