AKTUALNO / VIJESTI

MJEŠOVITI PJEVAČKI ZBOR "VID RUKAVINA"

Zbor karlovačkih umirovljenika na Zvjezdanom ljetu prvi put izveo pjesmu Ratka Pogačića „Karlovac slavi“

Zbor karlovačkih umirovljenika na Zvjezdanom ljetu prvi put izveo pjesmu Ratka Pogačića „Karlovac slavi“

U subotu navečer u glazbenom paviljonu na promenadi koncert je održao i Mješoviti pjevački zbor "Vid Rukavina".

U kratkom, ali zanimljivom programu, prvi put je izvedena pjesma „Karlovac slavi“ koju je komponirao prof. Ratko Pogačić. Naime, svih sedam pjesama koje su izvedene skladao je prof. Ratko Pogačić, a posvećene su gradu Karlovcu. Solisti su bili Sonja Pavlaković Gojak, Gordana Parac, Marijan Žitko i Radenko Hursijević.

Pjesme iz programa koje su otpjevali članovi zbora: Karlovac slavi, Oči ne lažu, Zvjezdano ljeto, Gradu na 4 rijeke, Karlovačka balada, Svečana pjesma i Zdravica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pohvalno je i svakako treba istaknuti originalnost i izvornost skladbi, tematski posvećenih gradu Karlovcu i manifestaciji Zvjezdanog ljeta pa takav rad, djelovanje i entuzijazam prof. Pogačića, kao i kvaliteta zbora te srčanost i predanost njegovih članova, sigurno zaslužuje da ih se medijski bolje poprati da bi se i šira karlovačka publika upoznala s ovim, hvale vrijednim, postignućima.

Inače, Zvjezdano ljeto u grad na četiri rijeke donosi program s preko 150 događanja kulturnog, sportskog i zabavnog karaktera, a traje tri tjedna, točnije sve do 13. srpnja, kada grad Karlovac slavi svoj 445. rođendan.

Izdvojeno


Reci što misliš!