AKTUALNO / VIJESTI

katastrofa

Đuro je imao 12 godina u Domovinskom ratu, ali ovo u Bošnjacima je gore: 'Nešto neviđeno'

Đuro je imao 12 godina u Domovinskom ratu, ali ovo u Bošnjacima je gore: 'Nešto neviđeno'

Tuča veličine teniskih loptica padala je pola sata, u mjestu je 90 posto krovova oštećeno, a vatrogasci dijele folije za pokrivanje kuća

Zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bošnjaci Đuro Šumanovac za RTL je potvrdio da je jedan od vatrogasaca slomio nogu pri padu s krovišta tijekom intervencije zbog nevremena koje je zahvatilo mjesto.

"Oko 90 posto krovišta oštećeno je u nevremenu. Svi krovovi ostali su bez crijepa. Jutros smo ljudima podijelili 100 folija (za pokrivanje krovova, op. a.), a stigle su i nove folije. Krovovi kompletnog sela stradali su", rekao je zapovjednik.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Snažno nevrijeme pogodilo je u ponedjeljak Općinu Bošnjaci u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Prizori danas izgledaju nestvarno - tuča koja je padala bila je toliko velika i intenzivna da fasade i krovovi izgledaju kao da su zasuti gelerima. Doslovno kao ratna zona. Mještani navode da je tuča bila veličine teniske loptice i padala je oko pola sata. Skoro svi usjevi doslovno su sravnjeni sa zemljom.

Zapovjednik Šumanovac rekao je da su vatrogasci tijekom noći odradili više od 20 intervencija ispumpavanja.


Kaže da je puno posla pred njima, već stiže crijep iz drugih dijelova županije koji će se dijeliti mještanima. "Bit će ovih dana lijepog vremena i sunca, jedni drugima ćemo pomoći, bit ćemo solidarni. Drugačije ne može. Zadesila nas je katastrofa, prije godinu dana dogodilo se isto", rekao je zapovjednik.

Kaže da je imao 12 godina kada je doživio Domovinski rat, sjećanja su i danas svježa, ali da nakon ovog nevremena mjesto izgleda gore.

"Imao sam 12 godina kad je bio rat, sjećam se dobro. Za vrijeme rata nije bilo ni blizu ovako, nešto neviđeno u moje 44 godine", rekao je zapovjednik.

Izdvojeno


Reci što misliš!