AKTUALNO / VIJESTI

ŽUPANIJSKI PROGRAM

Karlovačka županija pohvalila se dosad najizdašnijim programom za razvoj gradova i općina, županica: Sinergijom postižemo izvrsne rezultate

Karlovačka županija pohvalila se dosad najizdašnijim programom za razvoj gradova i općina, županica: Sinergijom postižemo izvrsne rezultate
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Karlovačka županija također je, temeljem Programa sufinanciranja provedbe kontrole populacije pasa i mačaka, gradovima i općinama koji su se javili na Javni poziv, dodjelila ukupno 27 tisuća eura.

- Uređenje autobusnih stajališta u Ozlju, Razvojni centar Slunj, Interpretacijski centar Lasinjske kulture, modernizacija niza nerazvrstanih cesta samo su neki od projekata koje ove godine Karlovačka županija sufinancira kroz Program poticanja ravnomjernog razvitka Karlovačke županije, ukupno vrijedan 262 tisuće eura, pohvalili su se danas iz Karlovačke županije svojim programom poticaja namijenim gradovima i općinama za ravnomjeran razvoj.

- Nastojimo prepoznati potrebe na terenu i kroz ulaganja u dokumentaciju za kapitalne projekte te u prometnu infrastrukturu, pridonijeti razvoju lokalnih zajednica. Na taj način potičemo razvoj cijele Županije, što nam je primarni cilj, ističe pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Branka Šeketa Karlović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kroz Program unapređenja turizma, Županija i ove godine sufinancira unapređenje javne turističke infrastrukture aktivnog turizma te razne turističke manifestacije. Taj je Program ukupno vrijedan 120 tisuća eura, a tim novcem će se, primjerice, urediti pješačke staze u Općini Draganić, Općina Josipdol će uređivati vidikovac Modruš, dok je grad Ogulin osigurao sredstva za opremanje Planinarskog doma Klek.

- Ova dva Programa koje provodimo već niz godina usmjerena su ravnomjernom razvoju svih dijelova naše Županije, posebno onih ruralnih, što je naš najvažniji cilj. Turizam u tome ima posebno mjesto, jer rezultati pokazuju da smo, kao turistički najbolja kontinentalna županija, u tome veoma uspješni. Smatram da suradnjom i sinergijom postižemo izvrsne rezultate, što nam je motivacija za daljnji rad, rekla je županica Martina Furdek Hajdin.


Karlovačka županija također je, temeljem Programa sufinanciranja provedbe kontrole populacije pasa i mačaka, gradovima i općinama koji su se javili na Javni poziv, dodjelila ukupno  27 tisuća eura.

Izdvojeno


Reci što misliš!