AKTUALNO / VIJESTI

lopovluk

Dva lopova teško okrala poduzeće na Baniji, odvezli im i vrijedan kombi koji su zapalili u šumi

Dva lopova teško okrala poduzeće na Baniji, odvezli im i vrijedan kombi koji su zapalili u šumi
RTL Danas

Vozilo je izgorjelo do neprepoznatljivost, a vrijednost ukradene robe i alata tek se treba utvrditi

Dvojica muškaraca provalila su u karlovačko poduzeće na Baniji, ukrali tamo veću količinu kablova i alata te njihov kombi koji su potom zapalili. Kombijem marke Opel zagrebačkih oznaka su odvezli ukradene stvari.

- Postupajući po zaprimljenoj dojavi od 22. lipnja da je nepoznati počinitelj u razdoblju od 20. do 22. lipnja provalio u prostorije tvrtke na Baniji odakle je otuđio veću količinu različitih kablova i alata  te iz dvorišta tvrtke otuđio njihovo službeno kombi vozilo marke Opel, zagrebačkih registarskih oznaka, policijski službenici Policijske postaje Karlovac s ispostavom Vojnić ubrzo su nakon zaprimanja prijave istog dana pronašli predmetno vozilo potpuno izgorjelo u šumi na širem području Karlovca, kao i dio otuđenih stvari. Tijekom kriminalističkog istraživanja uhićena su dvojica muškaraca (39 i 37) koji se dovode u vezu s ovim događajem, kažu u policiji.
 
- Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su uhićeni muškarci odmah iza ponoći 21. lipnja s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari provalili u prostorije tvrtke na Baniji odakle su otuđili veću količinu raznih kablova i alata i utovarili ih u službeno vozilo, a nakon što su ključ vozila pronašli u prostorijama tvrtke. Otuđene stvari su kombi vozilom prebacili i istovarili na širem području Karlovca, nakon čega su vozilo zapalili. Vozilo vrijednosti preko 30.000 eura izgorjelo je u potpunosti do neprepoznatljivosti, navodi se u priopćenju.
 
Materijalna šteta otuđenih kablova i alata utvrdit će se naknadno.
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa i Oštećenje tuđe stvari osumnjičeni muškarci su, uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke.

Izdvojeno


Reci što misliš!