AKTUALNO / VIJESTI

NACIONALNO SVETIŠTE

Na misnom slavlju u Nacionalnom svetištu svetog Josipa bilo i "Josipovih hodočasnika" iz Austrije, Švicarske, Danske...

Na misnom slavlju u Nacionalnom svetištu svetog Josipa bilo i

Misno slavlje srijedom 24. srpnja u Hrvatskom nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu predvodio je vlč. Antun Kolić, župnik Sveta Tri Kralja iz karlovačke Banije.

Koncelebrirao je vlč. Miro Tomas, župnik Župe sv. Antuna Padovanskog, Levanjska Varoš i duhovnik Centra za duhovne obnove “Božje milosrđe”, Ovčara kod Đakova i mons. Antun Sente ml., rektor Josipova svetišta u Karlovcu. Pjevanje su animirali članovi župnog zbora Sveti Josip pod vodstvom s. Blandine Rakari KBLJ. 

Pri kraju misnog slavlja mons. Antun Sente  ml. je kazao kako ga često pitaju kako će izgledati sljedeće srijeda, hoće li biti nešto drugačije posebno, a onda predlažu da se napravi određena pauza. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Priznajem da sam ovu srijedu zamišljao upravo takvu. A onda sveti Josip iznenadi i pošalje neke svoje glasnike koji imaju posvjedočiti o naoko jednostavnom, a ipak gledajući vjernički dubokoj prisutnosti zagovora svetog Josipa i Boga u životu ljudi ovog našeg vremena i našeg obitavališta. Ove srijede sveti je Josip poslao tri bračna para - kazao je mons. Sente te nastavio: 

- Željko i Janja Zubonja žive u Švicarskoj u Zürichu, a Zlatko i Jadranka Zubonja u Kufsteinu u Austriji. Dva brata koji sa svojim ženama potječu iz Kraljeve Sutjeste, a trenutno su na godišnjem odmoru u okolici Rijeke i današnji su dan poželjeli hodočastiti svetom Josipu u Karlovac od kuda redovito preko Laudato televizije prate misna slavlja u Austriji i Švicarskoj. Sličnu priču ima i bračni par Stjepka Puljić koji potječe iz okolice Banja Luke, a nastanjen je u Danskoj. Svake godine kada ljetuju u Hrvatskoj redovito posjete Josipovo svetište u Karlovcu. Braća Zubonja, iako ih je život odveo u Europu te su u Hrvatskoj pribavili novi dom nisu zaboravili ni svoju djedovinu te su obnovili svoje kuće u Kraljevoj Sutjeski. Jedno su vrijeme u tom domu živjeli njihovi roditelji i jednostavno nisu mogli zapusti dom svojih korijena. 


Stjepko Puljić iz Danske tom je prigodom posvjedočio kako uvijek kada dođe u Hrvatsku dođe i u Nacionalno svetište svetog Josipa kako bi mu zahvalio za brojne izmoljene milosti. 

- Štovatelj sam svetog Josipa i kada god dolazim u Hrvatsku moja je obveza doći srijedom na krunicu svetom Josipu da se zahvalim - zaključio je Stjepko Puljić. 

Na kraju misnog slavlja vlč. Miri Tomasu pristupio je bračni par iz Slavonskog Broda koji će uskoro nakon dugo vremena i mnogih teškoća upravo pred svećenikom Tomasom primiti sakramenat ženidbe. Nisu znali da će se susresti u Karlovcu, ali su u ovom susretu prepoznali brigu svetog Josipa za njih.

Izdvojeno


Reci što misliš!