AKTUALNO / VIJESTI

Dobra prilika

Turistička zajednica Karlovačke županije na sajmu u Parmi: "Ovo je najvažniji događaj za kamping-turizam"

Turistička zajednica Karlovačke županije na sajmu u Parmi:
Turistička zajednica Karlovačke županije

Karlovačka županija je i dalje najposjećenija kontinentalna destinacija (izuzev Zagreba) i ozbiljna kamping destinacija.

Turistička zajednica Karlovačke županije sudjeluje na međunarodnom sajmu Salone del Camper koji se ovoga tjedna održava u talijanskom gradu Parma, obavijestila je TZ u srijedu i napomenula da se ovaj sajam okuplja vodeće svjetske proizvođače opreme za kampiranje.

Dodalo se i da okuplja najpoznatije brendove dodataka za kampiranje. Iz tih se razloga ovaj sajam u Parmi smatra najvažnijim događajem za promociju destinacija i kamping-turizma u ovom dijelu Europe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Direkor TZ KŽ Željko Flanjak je naveo da su talijanski turisti među najznačajnijim gostima Karlovačke županije i da su ove godine ostvarili do sada 32.554 noćenja i 18.237 dolazaka te da je riječ o ulaznom trendu.

- Dobra suradnja s Talijanima vidljiva je i u projektu GUSTI, Interreg projektu razvoja gastro turizma u ruralnim područjima u Hrvatskoj i Italiji, vrijednom 2.624.530 eura. Turistička zajednica Karlovačke županije i Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije u tom projektu sudjeluju zajedno s partnerima iz regije Emilia-Romagna i Venecija te ostalim javnim i privatnim subjektima iz Italije i Hrvatske – istaknuo je Flanjak.


Sudjelovanje na sajmu u Parmi smatra izuzetnom prilikom za promociju turističke ponude Karlovačke županije na talijanskom tržištu te za jačanje suradnje s partnerima, a naročito medijima koji pišu o destinacijama.

- Očekujemo da će Karlovačka županija i dalje biti prepoznata kao destinacija aktivnog odmora te vrlo atraktivna među talijanskim turistima – rekao je Flanjak.

Naveo je je po sustavu eVisitor Karlovačka županija i dalje najposjećenija kontinentalna županija u Hrvatskoj.

Izdvojeno


Reci što misliš!