AKTUALNO / VIJESTI

SAKRALNA GLAZBA

U četvrtak u Nacionalnom svetištu sv. Josipa na Dubovcu koncert orguljaša Krešimira Klarića i sopranistice Elene Roce

U četvrtak u Nacionalnom svetištu sv. Josipa na Dubovcu koncert orguljaša Krešimira Klarića i sopranistice Elene Roce

U četvrtak 26. rujna, s početkom u 19.30 sati, župna crkva Blažene Djevice Marije Snježne na Dubovcu će ponovno postati, kao u neka prijašnja vremena, izvor najuzvišenije sakralne glazbe. Ulaz je besplatan!

Elena Roce, pjevačica i orguljašica rodom iz Pule te s trenutnom adresom u Amsterdamu i Krešimir Klarić, orguljaš, kompozitor i vrsni improvizator, odvest će vas na mističnu šetnju srednjim vijekom, renesansom i barokom.

Iako se možda na prvi pogled ovakav repertoar čini izuzetno dalek i neshvatljiv današnjem uhu, bliži je no što mislimo, s obzirom da je sav isprepleten izričajem koji je proizašao iz naroda, tako da će se na repertoaru pronaći i zaboravljena glazba ovih prostora koja se tradicionalno pjevala stoljećima po našim crkvama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovaj duo zaljubljen u iskonsku glazbu i stare stilove podarit će publici večer starih napjeva zamotanih u novo ruho, odnosno suvremenu improvizaciju i igru orguljskih boja. Osim toga, čitavu večer obogatit će poznata djela najvećih kompozitora zapadnoeuropske glazbe poput J. S. Bacha i G. F. Händela.

Ne propustite ovaj nesvakidašnji događaj i priliku čuti povijesne orgulje karlovačkog graditelja orgulja Johanna Heilingera!

 

Izdvojeno


Reci što misliš!