ŽUPANIJA / OGULIN

MEDIJSKO PREPUCAVANJE

Gradonačelnik Ogulina odgovorio županici: Na svečanoj sjednici bili ste samo 2020. i to kao v.d. županice - fotografije ne lažu, ne lažem ni ja

Gradonačelnik Ogulina odgovorio županici: Na svečanoj sjednici bili ste samo 2020. i to kao v.d. županice - fotografije ne lažu, ne lažem ni ja

Moglo bi se, dakle, zaključiti da kao županica nikada niste prisustvovali svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Ogulina, te da gradonačelnik ipak ne laže.

Županica Martina Furdek Hajdin (HDZ) dobila je odgovor gradonačelnika Ogulina Dalibora Domitrovića (SDP) na dopis koji je uputila medijima kao reakciju na reagiranje na reagiranje koje možete pročitati ovdje... Radi se, naime, o "repovima" svečane sjednice Gradskog vijeća Ogulina na koju županica nije došla već je poslala svoju zamjenicu Vesnu Hajsan Dolinar. Njoj pak nije omogućeno da govori na sjednici, pa su to u Županiji zamjerili Ogulincima i poslali priopćenje. Evo što sad kaže Domitrović. 

"Poštovana županice,

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

ispričavam se na zakašnjelom odgovoru; protekli sam cijeli tjedan bio na službenom putu izvan Republike Hrvatske.

U svojoj objavi za medije savjetovali ste mi da "guglam" kako bih se uvjerio da ste, kao županica, prisustvovali svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Ogulina. Moram vas prije svega upozoriti i savjetovati da se na Google pretraživaču mogu pronaći svakakve "rukotvorine" – montaže, laži, netočne i iskrivljene informacije. Stoga koristim isključivo službene stranice i arhive. Google upotrebljavam samo neslužbeno i kao pomoć. Uložio sam trud i pretražio službenu arhivu Grada Ogulina te vam javno dostavljam slike sa svečanih sjednica održanih od 2018. do 2024. godine. Na slikama se jasno vidi da ste svečanoj sjednici Grada Ogulina prisustvovali samo 2020. godine, a podsjećam vas da ste tada bili vršiteljica dužnosti župana. Moglo bi se, dakle, zaključiti da kao županica nikada niste prisustvovali svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Ogulina, te da gradonačelnik ipak ne laže.


Korespondenciju s uredom Vlade također sam javno objavio, te je jasno vidljivo da obraćanje od strane izaslanika predsjednika Vlade nije bilo zatraženo.

Kao gradonačelnik i saborski zastupnik često odlazim na razne događaje i skupove, te govorim na onima gdje to domaćin od mene zatraži. Nikada se nisam nikome nametao kao gost, a kamoli kao govornik, jer ipak je to nekulturno i ružno. Uvijek poštujem domaćina i njegov odabir jer to smatram kulturnim i uljudnim.

Citiram vas: "I za kraj zahvaljujem gradonačelniku što je objavio nekoliko godina stare SMS poruke. Iz njih građani Ogulina vide kako gradonačelnik svojata i grad i svečanu sjednicu." Ponovno vam dostavljam navedenu poruku i molim vas da je pažljivo pročitate, posebno označeni dio.

FOTO GALERIJA...

Da, županice, to je moja sjednica, sjednica moga grada i mojih građana.

Na kraju, žalosno je zbog naših građana što se prepisujemo putem medija, ali moram vas podsjetiti – vi ste prvi započeli", navodi gradonačelnik Ogulina.

Izdvojeno


Reci što misliš!