AKTUALNO / VIJESTI

VOZAČI POZOR!

Policija rezimirala rezultate vikend akcije na karlovačkim prometnicama i već najavila novu koja počinje danas!

Policija rezimirala rezultate vikend akcije na karlovačkim prometnicama i već najavila novu koja počinje danas!
foto ilustracija - arhiva KAportala

Akcija se istovremeno održava na području zemalja Europe te je usmjerena na suzbijanje prekršaja, a sve s ciljem povećanja sigurnosti prometa na cestama.

Karlovačka policija je i proteklog vikenda bila u akciji hvatanja prekršitelja u prometu a sve usmjereno na "održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja".

Kažu nam da su utvrđena su 244 prekršaja, od kojih se pet prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 155 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 28 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te pet na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.
 
Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 46-godišnjeg vozača osobnog automobila na području općine Vojnić, a iznosila je 2,09 promila.
 
- Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 99 km/h na državnoj cesti DC-1, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 50 km/h.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U policiji su odmah najavili i novu akciju koja počinje danas. radi se, naime, o  pojačanom nadzoru prometa usklađenog s akcijama ROADPOL-a za 2024. godinu. Policijski službenici provodit će preventivno - represivnu akciju „Mobiteli i drugi uređaji“ (akcija Focus on the Road - distrakcija).
 
- Akcija se istovremeno održava na području zemalja Europe te je usmjerena na suzbijanje prekršaja, a sve s ciljem povećanja sigurnosti prometa na cestama.  
Pozivamo sve vozače da poštuju prometne propise jer tako značajno doprinose, kako osobnoj, tako i sigurnosti drugih sudionika u prometu, kažu u policiji.

Izdvojeno


Reci što misliš!