AKTUALNO / VIJESTI

SURADNJA

Karlovački vatrogasci ugostili kolege iz Štajerske - obišli i Vatrogasni muzej te posjetili kolege u Zagrebu i Novom Vinodolskom

Karlovački vatrogasci ugostili kolege iz Štajerske - obišli i Vatrogasni muzej te posjetili kolege u Zagrebu i Novom Vinodolskom

Vatrogasna zajednica Karlovačke županije ugostila je izaslanstva Državne vatrogasne zajednice i Državne vatrogasne škole Štajerske (Austrija). Izaslanstvo su činili LBD Reinhard Leichtfried, vatrogasni zapovjednik Štajerske, LBD-Stv. Christian Leitgeb, zamjenik vatrogasnog zapovjednika Štajerske, OBR d. LFV DI (FH) Gerhard Grain, ravnatelj vatrogasne škole te suradnici za vatrogasnu tehniku, međunarodnu suradnju i odnose s javnošću BFR Willibald Wurzinger, ABI Dipl.-Ing. Dr. Hannes Kern i BFR Thomas Meier.

Dvodnevni posjet započeo je u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Zagreb gdje je zapovjednik Siniša Jembrih upoznao goste s vatrogasnom organizacijom u glavnom gradu Hrvatske, nakon čega se nastavio u Karlovačkoj županiji. Županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković izaslanstvo Vatrogasne zajednice Štajerske upoznao je s djelatnošću Vatrogasne zajednice Karlovačke županije, organizacijskom strukturom te aktivnostima kojima se bavi i koje provodi. Ujedno su obišli Muzej karlovačkog vatrogastva u kojem su upoznati s razvojem vatrogastva na području Karlovačke županije koje je upravo usko vezano uz Austriju. Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Karlovca Miroslav Rade upoznao ih je s radom JVP Karlovac, a zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Ogulin Mladen Žilić s organizacijom rada JVP Ogulin te su imali priliku vidjeti autoljestvu koju je ogulinska postrojba prošlog ljeta nabavila upravo iz grada Trofaiach iz Štajerske.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Drugog dana posjet se nastavio u Vatrogasnoj zajednici Primorsko-goranske županije u DVD-u San Marino u Novom Vinodolskom te u Vatrogasnom trenažnom centru Šapjane. Županijski vatrogasni zapovjednik Dario Gauš predstavio je ustroj i organizaciju rada zajednice te mogućnosti osposobljavanja i usavršavanja u Šapjanama.

Ovaj posjet nastavak je suradnje započete posjetom VZ Karlovačke županije Državnoj vatrogasnoj zajednici Štajerske u svibnju ove godine gdje je iskazana potreba za razmjenom iskustava vatrogasaca, odnosno za usavršavanjem naših vatrogasaca u Austriji, ali i austrijskih vatrogasaca u Hrvatskoj s obzirom da se obje države nalaze unutar Europske unije stoga i građani obiju zemalja trebaju imati istu razinu sigurnosti. Također, iskazana je i potreba za daljnom suradnjom po pitanju nabave vatrogasnih vozila i opreme.

Izdvojeno


Reci što misliš!