AKTUALNO / VIJESTI

PRIZNANJA

Ministarstvo nagradilo najbolje odgojno-obrazovne djelatnike u Hrvatskoj - među njima je i njih 20 iz Karlovačke županije

Ministarstvo nagradilo najbolje odgojno-obrazovne djelatnike u Hrvatskoj - među njima je i njih 20 iz Karlovačke županije

Uz veliku pohvalu radu stiže i novčana nagrada od 1327 eura.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i ove je godine nagradilo najuspješnije odgojno-obrazovne radnike, koji su svojim predanim radom, trudom i izvrsnošću ostvarili poseban doprinos u obrazovanju.

Među njima je i 20 djelatnika iz škola Karlovačke županije - 17 iz osnovnih te troje iz srednjih škola. Kod osnovnih škola nagrađeno je 12 odgojno-obrazovnih radnika iz karlovačkih škola, a najviše, četiri, iz OŠ Dubovac - to su Kristina Fratrović, Snježana Marković-Zoraja, Ana Sudarević i Ivančica Šebalj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tri nagrađene ima OŠ Braća Seljan (Karolina Borak, Vladimira Fumić i Željka Polić), a po dvije OŠ Grabrik (Antonija Capan i Bogdanka Conjar) te OŠ Banija (Danijela Jurac i Ankica Veseljić), dok je među nagrađenima i Đurđa Ivković-Macut iz OŠ Dragojle Jarnević. 

U ostalim sredinama Karlovačke županije po dva nagrađena odgojno-obrazovna radnika imaju Prva osnovna škola Ogulin (Valentina Blašković i Biljana Stipetić) i OŠ Draganići (Alenka Bujan i Matilda Marković), a nagrađen je i Miro Rahan iz OŠ Josipdol.


U srednjoškolskom obrazovanju nagrađeno je troje djelatnika - Maja Sokač i Zrinka Tomašković iz Gimnazije Karlovac te Branko Rumenović iz Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana Ogulin.

Najbolji nastavnici biraju se već nekoliko godina i nagrađuju se novčanim iznosom od 1327 eura bruto. Kriteriji su propisani pravilnikom iz 2019. Boduju se mentorstvo učenicima na natjecanjima, predavanja, radionice i edukacije, rad u stručnim vijećima, udrugama i sličnom, stručni članci, nastavni materijali i obrazovni sadržaji, projekti, rad na unaprjeđenju rada škole te rad na unaprjeđenju sustava obrazovanja. 

Izdvojeno


Reci što misliš!