AKTUALNO / VIJESTI

NE POSUSTAJU

Policija u samo sat vremena zaustavila dva krijumčara ljudima - u Karlovcu postarijeg Rumunja, u Bosiljevu mladića iz BiH

Policija u samo sat vremena zaustavila dva krijumčara ljudima - u Karlovcu postarijeg Rumunja, u Bosiljevu mladića iz BiH

Burno jutro imali su policijski službenici Policijske uprave karlovačke koji su unutar samo sat vremena uhvatili dvojicu prijestupnika u krijumčarenju stranih državljana.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je da su 61-godišnji državljanin Rumunjske i 19-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine na području Karlovca i općine Bosiljevo u osobnom automobilu bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka i u kombi vozilu slavonskobrodskih registarskih oznaka prevozili strane državljane. Isto su učinili iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos. 

Utvrđeno je da su prevoženi strani državljani nezakonito prešli državnu granicu i ušli u Republiku Hrvatsku. Svi su izrazili namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. Kaznenog zakona, osumnjičeni su uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku.

Prema 19-godišnjakinjaku je postupano i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama zbog počinjenog prometnog prekršaja.

Izdvojeno


Reci što misliš!