VIJESTI / KARLOVAC

GREŠKA NA PUMPI

Ovo je itekako neugodno! Na Petrolu u Karlovcu u spremnik za benzin stavili dizel, oštećeno više vozila, vlasnici: Želimo naknadu štete na autima

Ovo je itekako neugodno! Na Petrolu u Karlovcu u spremnik za benzin stavili dizel, oštećeno više vozila, vlasnici: Želimo naknadu štete na autima
foto ilustracija

Iz ove tvrtke su se ispričali i naveli da rješavaju reklamacijske zahtjeve

Predsjednica Udruge za zaštitu potrošača Korana Marina Novaković Matanić je izvijestila da su njezin automobil kao i vozila drugih koji su koristili crpku Petrola u karlovačkoj četvrti Banija oštećeni prošlog tjedna jer je pogreškom u spremnik za benzin stavljen dizel.

Izvijestila je da je zatražila od Petrola da im objasni što se točno dogodilo i kako kane potrošačima nadoknaditi štete na automobilima. Navela je da je bitno navesti razdoblje u kojem su potrošači tuđom greškom točili pogrešno gorivo te je od Petrola zatražila informaciju koje su mjere poduzeli da obavijeste potrošače o problemu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Novaković Matanić je KAportalu pojasnila da je gorivo natočila prošlog utorka.

- Smanjio mi se potom broj obrtaja, nisam mogla dodavati gas i automobil je upozoravao na grešku EPC. U servisu su morali izvaditi pogrešno gorivo i promijeniti filtere. Tamo mi je rečeno da sam peta koja dolazi zato što je na toj crpki natočeno pogrešno gorivo, a radnik Petrola da su tog dana u 19 sati uočili pogrešku i zaustavili prodaju – rekla je M. Novaković Matanić.


Poslali smo upit i Petrolu, a iz te tvrtke su potvrdili da je 30. rujna na prodajnom mjestu Karlovac Banija kod iskrcaja u spremnik došlo je do miješanja goriva i da je odmah nakon što je to uočeno obustavljena prodaja.

Nastavili su da se s kupcima koji su kupili ili natočili neodgovarajuće gorivo aktivno rješavaju reklamacijski zahtjevi na temelju kojih će u cijelosti biti nadoknađena nastala šteta.

- Kupci mogu prijaviti reklamaciju izravno na predmetnom prodajnom mjestu ili na adresu sjedišta društva uz prilaganje računa za kupljeno gorivo – poručili su iz Petrola i ispričali se zbog nastale situacije.

Vlasnik belajskog servisa AurAma Marijan Pavković je za Kaportal komentirao da utjecaj korištenja pogrešnog goriva na automobil ovisi o omjeru krivog goriva u odnosu na ispravno i prijeđenim kilometrima u tim okolnostima. Dodao je da je šteta na automobilu u pravilu novčane vrijednosti do dvije stotine eura, ako se radi o benzincu u koji je utočena nafta i da se tada zamaste svjećice.

- No, šteta je puno veća ako se u dizelaša utoči benzin. Tada dolazi do velikih problema i glavobolja jer dolazi do oštećenja cijelog sistema za ubrizgavanje – komentirao je Pavković.

Izdvojeno


Reci što misliš!