VIJESTI / CRNA KRONIKA

PSIHODELIJA KOD SLUNJA

Završen festival Momento Demento, policija imala puno posla! Zaplijenjeno prilično droge, izdano 49 prekršajnih naloga i dvije kaznene prijave

Završen festival Momento Demento, policija imala puno posla! Zaplijenjeno prilično droge, izdano 49 prekršajnih naloga i dvije kaznene prijave

Tijekom kriminalističkih istraživanja kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama ukupno je oduzeto više od 13.250 eura, a za koji novac se sumnja da potiče iz kaznenog djela.

Završen je festival psihodelične glazbe Momento Demento, a nažalost dogodio se i jedan tragičan događaj, kad su mrtvog na poprištu održavanja festivala pronašli 40-godišnjeg Ogulinca.

Kao i svake godine, u Donjem Primišlju kod Slunja gdje se festival održava, puno posla je imala policije, prije svega njezin Odjel kriminaliteta droga PU karlovačke. Kako su izvijestili iz policije, u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Slunj, Ogulin i Duga Resa te policijskim službenicima iz drugih policijskih uprava provedeno je pojačano postupanje u cilju sprječavanja i otkrivanja kaznenih djela i prekršaja iz domene zlouporabe droga.

- Tijekom održavanja navedenog festivala, policijski službenici postupali su prema 61 osobi, od čega prema 57 stranih državljana te prema četiri hrvatska državljana, kažu u policiji.

Zbog počinjenih osam kaznenih djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama podneseno je šest kaznenih prijava, te zbog počinjenog kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi podnijete su dvije kaznene prijave dok će zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge biti podnijeta tri optužna prijedloga.

Također je počiniteljima izdano 49 prekršajnih naloga te je naplaćeno ukupno 22.684,05 eura.

Ukupno je zaplijenjeno 1.678,99 g (bruto), 13,8 g (neto) i 222 komada različitih vrsta droga te tri digitalne vage. Tijekom kriminalističkih istraživanja kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama ukupno je oduzeto više od 13.250 eura, a za koji novac se sumnja da potiče iz kaznenog djela.  

Izdvojeno


Reci što misliš!