VIJESTI / CRNA KRONIKA

lopovluk

Mladić iz Kauflanda ukrao dva televizora i u roku pet minuta ih prodao: "Morao sam, jer kad čuju moje prezime, nitko me ne želi zaposliti!"

Mladić iz Kauflanda ukrao dva televizora i u roku pet minuta ih prodao:

Tužiteljstvo za njega traži sedam mjeseci zatvora, odnosno rad za opće dobro.

Zbog krađe dva televizora iz trgovačkog centra Kaufland, Opčinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv J.U. (22) iz Karlovca. Mladić je od ranije osuđivana osoba. Krivnju je na ispitivanju priznao rekavši da je jedino krađom mogao doći do novca, s obzorom da ga zbog prezimena nitko ne želi zaposliti. Prezime koje ima inače je karakteristično za pripadnike romske manjine, pa je možda okrivljeni aludirao na to kao problem pri zapošljavanju.

U optužnici se navodi da je on 21. lipnja između 16.30 i 17 sati ukrao dva televizora marke Elite vrijedna 344 eura. Tužiteljstvo za njega traži kaznu od sedam mjeseci zatvora, odnosno rad za opće dobro na način da se jedan dan zatvora zamijeni za dva sata rada za opće dobro.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U svojoj obrani okrivljeni je priznao počinjenje kaznenog djela za koje ga se tereti. Naveo je da je ostao na ulici, da nema posao i da ga nitko neće primiti kad čuje njegovo prezime zbog čega nije imao izbora, pa je morao ukrasti predmetne televizore. Naveo je da je uzeo dva televizora u poslovnici Kauflanda u Karlovcu, stavio ih sa strane na odjelu voća i povrća kako bi ih mogao uzeti sa vanjske strane, nakon čega se uputio prema blagajnama i krenuo prema izlazu te ih je onda preko vanjskog stakla uzeo - opisali su u optužnici.

Nakon što je izašao iz Kauflanda, kazao je, kroz nekih 5 minuta prodao je oba televizora čovjeku čije mu ime nije poznato, za iznos od 200 eura, a za koji iznos si je iznajmio stan. Na njegovu žalost, snimile su ga nadzorne kamere.

Izdvojeno


Reci što misliš!