VIJESTI / CRNA KRONIKA

NEMA PREDAHA

Policija na karlovačkom području uhvatila još pet krijumčara migranata! U akciji Rumunj, Bosanac i Moldavac, prijavljeni i Portugalac i Brazilka

Policija na karlovačkom području uhvatila još pet krijumčara migranata! U akciji Rumunj, Bosanac i Moldavac, prijavljeni i Portugalac i Brazilka

Utvrđeno je da su svi prevoženi strani državljani na različitim mjestima nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te su svi izrazili namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu.

Policija nam javlja o novim hvatanjima krijumčara na karlovačko području. Izvijestili su da su policijski  službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i  sprječavanja nezakonitih migracija od 10. do 14. ožujka na području Policijske uprave karlovačke kontrolirali vozače koji su upravljali osobnim vozilima (rumunjskih, hrvatskih, talijanskih i njemačkih nacionalnih oznaka) i prevozili  strane državljane.

- Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, policijski službenici Policijske uprave karlovačke su u pet odvojenih slučajeva proveli kriminalističko istraživanje nad petoricom muškaraca u dobi od 22, 31,19, 22 i 33 godine (državljani Rumunjske, Bosne i Hercegovine i Moldavije) i nad 60-godišnjim državljaninom Portugala i 35-godišnjom državljankom Brazila s dozvolom boravka u Francuskoj zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o strancima, stoji u priopćenju.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su petorica osumnjičenih muškaraca, iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta. Protiv njih podnijete su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu te su predani pritvorskom nadzorniku, dok su 60-godišnji državljanin Portugala i 35-godišnja državljanka Brazila s dozvolom boravka u Francuskoj uz optužni prijedlog dovedeni na nadležni općinski sud zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o strancima.
 
Tijekom policijskog postupanja utvrđeno je da su svi prevoženi strani državljani na različitim mjestima nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te su svi izrazili namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu. 

Izdvojeno


Reci što misliš!