VIJESTI / CRNA KRONIKA

MIGRANTSKA RUTA

Taksisti iz Zagreba i Bosne vozili migrante, pa ih uhvatila policija! Zagrepčaninu samo prekršajna prijava, Bosanac uz kaznenu završio u pritvoru

Taksisti iz Zagreba i Bosne vozili migrante, pa ih uhvatila policija! Zagrepčaninu samo prekršajna prijava, Bosanac uz kaznenu završio u pritvoru

Svi prevoženi strani državljani izrazili su namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu.

- Policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su, u razdoblju od 27. do 29. lipnja na području Policijske uprave karlovačke, zaustavili taxi vozilo zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 46-godišnji hrvatski državljanin, te osobno vozilo slovenskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 38-godišnji bosansko - hercegovački državljanin. 

Danas su izvijestili da je kontrolom utvrđeno da su u vozilu prevozili strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Svi prevoženi strani državljani izrazili su namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu.    

- Vozač taxi vozila imao je upaljen taksimetar, ali nije imao odobrenje za obavljanje auto taxi prijevoza na području Karlovačke županije. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu proslijeđena je obavijest nadležnom Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, kažu u policiji.

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja protiv vozača taxi vozila podnesen je optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o strancima, a bosansko-hercegovački državljanin je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Izdvojeno


Reci što misliš!