VIJESTI / CRNA KRONIKA

OSUMNJIČEN

Muljanje u domeni gospodarskog kriminala! Policija kazneno prijavila 49-godišnjaka zbog više kaznenih djela - osumnjičen i za utaju poreza

Muljanje u domeni gospodarskog kriminala! Policija kazneno prijavila 49-godišnjaka zbog više kaznenih djela - osumnjičen i za utaju poreza
Ilustracija PIXSELL

Odgovoran je kao direktor tvrtke čiji stečaj nije pokrenuo i za utaju poreza

Policijska uprava karlovačka je izvijestila u petak da nakon provedene istrage policija sumnjiči 49-godišnjaka za više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta koje bi počinio kao direktor trgovačkog društva sa sjedištem u Karlovcu 2020. i 2021. godine.

Sumnjiči ga se da je kao osnivač i direktor karlovačke tvrtke počinio kazneno djelo utaje poreza ili carine tako da nije predao obrasce nadležnom poreznom tijelu niti na drugi način obavijestio o činjenicama po kojima bi se utvrdio iznos porezne obveze, pa je tako ostao neprijavljen dio poreza na dodanu vrijednost u iznosu od najmanje 8.527 eura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pod sumnjom je i da je nije zakonito vodio poslovne knjige i da je tako otežana, odnosno onemogućena preglednost poslovanja, a time i obračun poreznih obveza. Isto tako, sumnjiči ga se i da je kao odgovorna osoba propustio zatražiti pokretanje stečaja tvrtke, mada je znao da je njezin račun u neprekidnoj blokadi od 9. veljače 2022. od 10. travnja 2022.

- Na dan 22. kolovoza 2023. godine na računima i novčanim sredstvima trgovačkog društva evidentirano je 560 dana neprekidne blokade zbog evidentiranih neizvršenih osnova za plaćanje u iznosu od 28.437,50 eura - navela je policija i dodala da je protiv 49-godišnjaka Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu podnijeto posebno izviješće kao nadopuna kaznene prijave.

Izdvojeno


Reci što misliš!