VIJESTI / KARLOVAC

BRŽA POMOĆ

Karlovačka bolnica do kraja idućeg mjeseca s helidromom - 1,7 milijuna kuna osigurala američka Vlada, primat će i najveće, transportne helikoptere

Karlovačka bolnica do kraja idućeg mjeseca s helidromom - 1,7 milijuna kuna osigurala američka Vlada, primat će i najveće, transportne helikoptere

Osim karlovačkog, SAD će financirati i helidrome KB Dubrava i bolnice u Slavonskom Brodu

- Ovo će omogućiti prihvat, zbrinjavanje i spašavanje života, pomoći Hitnoj pomoći da pruži pomoć pacijentima u "zlatnom satu", nakon ozljeđivanja, izjavila je Victoria Taylor, v.d. veleposlanika SAD-a u RH, danas u Karlovcu, za obilaska budućeg helidroma kraj karlovačke Bolnice.

Njegovu izgradnju, kao i onih pored KB Dubrava i bolnice u Slavonskom Brodu, financira američka Vlada s 1,1 milijun dolara. Karlovački je vrijedan 1,7 milijuna kuna i bit će završen do kraja ožujka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Helidrom će biti ograđen, imati pristupnu prometnicu i krugu Bolnice i dijelu bolnice s operacijskim salama. Na njemu će biti i mogućnost noćnog slijetanja, sa svom signalizacijom i potrebnom opremom. Predviđen je i za lakše i najveće transportne helikoptere, vojne i civilne, najavio je ravnatelj Opće bolnice Karlovac Nikša Antica, napomenuvši da će heliodrom omogućiti podizanje kvalitete i brzine zdravstvene zaštite na novu razinu.

Državni tajnik u Ministrstvu zdravstva Silvio Bašić, kazao je da je Vlada osigurala sredstva za PDV i stručni nadzor projekta.

-  Cilj ovog projekta je povećanje zdravstvene skrbi, prvenstveno dostupnosti i pravodobnosti one najpotrebnije: hitnih intervencija, kada je bolesnik životno ugrožen. Ovo je jedna od mjera kojima Vlada nastoji izjednačiti kvalitetu zdravstvene skrbi svim našim građanima, nebitno žive li u neposrednoj blizini KB, u Ilici, centru Karlovca, zaseoku ili se nalaze na autoputu, rekao je Bašić i napomenuo da je Ministarstvu cilj imati svoje helikoptere, dio već do ljeta, no da sada koristi one MUP-a i HV-a.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!