VIJESTI / KARLOVAC

BAGERI I NA KORANI

Počinje gradnja hotela Korana? Hanžel najavio prvo gradnju podzemne garaže, u kolovozu dobio građevinsku dozvolu za zahtjevni građevinski pothvat

Počinje gradnja hotela Korana? Hanžel najavio prvo gradnju podzemne garaže, u kolovozu dobio građevinsku dozvolu za zahtjevni građevinski pothvat
foto ilustracija - KAportal/PIXSELL

Hanžel je za KAportal izjavio da je to bilo nužno zbog gradnje ulaza u podzemnu garažu budućeg hotela te tako i najavio gradnju koja bi, po njegovim riječima, trebala početi upravo ovih dana.

Lana Commerce kreće u gradnju hotela na Korani, no iako nam nije još poznat točan početak radova, investitor Nikola Hanžel stvorio je glavni preduvjet za ovaj građevinski pothvat, izdavanje građevinske dozvole. 

Naime, gradski Upravni odjel za prostorno uređenje i poslove provedbe dokumenata prostornog uređenja u kolovozu je izdao građevinsku dozovlu za "rekonstrukciju građevine ugostiteljsko - turističke namjene, rekonstrukcije zgrade hotela" na Koranskom šetalištu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uskoro bageri?

Podsjetimo, Hanžel je prije više godina na mjestu nekadašnje "kafeterije" starog hotela izgradio restoran, pa potom i famozni "koranski zid" koji je u karlovačkoj javnosti izazvao brojne reakcije. Investitor se pravdao da je zid u protupoplavnoj funkciji budućeg hotela, no iako su mnogi bili skeptični da će hotel ikad ovdje ponovo niknuti, čini se da treba samo pričekati da bageri dođu na gradilište. 

Kako će izgledati?

Prije dva tjedna su na koranskoj šetnici uklonjena stabla, pa se oporba bunila zašto je to napravljeno. Hanžel je za KAportal izjavio da je to bilo nužno zbog gradnje ulaza u podzemnu garažu budućeg hotela, te tako i najavio gradnju koja bi, po njegovim riječima, trebala početi upravo ovih dana. 

Dok još mnogima nije jasno zašto za ovaj projekt (kao što je davno obećavao HDZ-ov graadonačelnik Damir Jelić op.a.) nikad nije napravljen arhitektonsko - urbanistički natječaj, Karlovčani sad mogu samo pričekati da novi hotel dobije svoje konture pa i da onda zaključe uklapa li se u okoliš najljepše karlovačke šetnice ili ne. 

To je upravo na svojoj Facebook stranici zaključila i gradska vijećnica Možemo! Ana Matan. 

- Ja sam bila skeptična da će se hotel na Korani uopće izgraditi. Sad je izdana građevinska dozvola, pa nam ostaje samo da vidimo kako će hotel izgledati, napisala je Matan. 

Izdvojeno


Reci što misliš!