VIJESTI / KARLOVAC

Sadržajan dan

Održano peto izdanje Zelenog festivala Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić" u Karlovcu - održana predavanja i sajam, otvorena zložba...

Održano peto izdanje Zelenog festivala Gradske knjižnice

Zamjenica ravnateljice Anita Malkoč Bišćan je rekla da je namjera prikazati suradnju i potaknuti na razmišljanje o ekološkoj održivosti

U i ispred središnjeg objekta Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić" u Karlovcu je u srijedu bilo podosta šareno, bolje rečeno zeleno jer se održavalo peto izdanje Zelenog festivala kojega ova ustanova u kulturi organizira u partnerstvu s knjižnicom Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Slatkovodnim akvarijem Aquatika, Turističkom zajednicom Karlovca i Sportskim objektima Karlovac, a uz financijsku pomoć Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te Grada Karlovca.

U Ilirskoj dvorani su predavali Dražen Šimleša iz Instituta za društvena istraživanja "Ivo Pilar" o tome kako danas učiniti održivi razvoj, profesorica-mentorica geografije iz Gimnazije Karlovac Margareta Kulaš o ekološkom otisku, profesor sociologije i povijesti iz Mestne knjižnice Ljubljana Rok Dežman koji je predstavio projekt "Čitamo zeleno" te Sofija Klarin Zadravec iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu o digitalnim knjižnicama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Izložbenom salonu "Ljudevit Šestić" je otvorena izložba putopisnih fotografija Ozrena Majerića.

Ispred knjižnice je održan sajam obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, udruga i zadruga. Prikazano je i 12 postera iz knjižnica i vrtića na temu ekologije kao primjer dobre prakse.


Zamjenica ravnateljice Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić" Anita Malkoč Bišćan je rekla da je namjera prikazati suradnju i potaknuti na razmišljanje o ekološkoj održivosti.

Nadam se da ćemo potaknuti edukatore u školama, odnosno profesore i knjižničare da razvijaju ekološku svijest kod djece i mladih. Moramo razvijati i gajiti emocionalnu povezanost. Uz reciklažu i edukacije ćemo pomoći ozelenjivanju grada – rekla je A. Malkoč Bišćan.

Izdvojeno


Reci što misliš!