VIJESTI / KARLOVAC

SRAMOTNO

U Gradu Karlovcu zgroženi divljim deponijem s dijelovima odbačene javne rasvjete! Hitno zatražili očitovanje ugovorenog izvođača, slijede li sankcije?

U Gradu Karlovcu zgroženi divljim deponijem s dijelovima odbačene javne rasvjete! Hitno zatražili očitovanje ugovorenog izvođača, slijede li sankcije?
Grad Karlovac

Zatražili su da se odmah ukloni otpad i očisti lokacija, te ispune obveze sukladno člancima ugovora. To, između ostalog, znači i zbrinjavanje rasvjetnih tijela na zakonom propisan način, kažu u Gradu.

Tko je u prirodu odbacio veću količinu dijelova javne rasvjete i hoće li za to odgovarati vidjet ćemo uskoro, a nakon što su gradski komunalci napravili izvide po prijavi i postupili u skladu sa svojim nadležnostima. Koliko god Grad čini da se stara, energetski učinkovita javna rasvjeta zamijeni novom, pravi šamar uslijedio je ovom saznanjem!

Naime, iz karlovačke gradske uprave su reagirali kad se doznalo da su dijelovi gradske javne rasvjete završili u okolišu i ovaj nesvakidašnji slučaj najstrože osudili, pa se nadamo da će počinitelja snaći adekvatna kazna ali i preispitati je li i dalje mogu obavljati ovaj posao.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Osuđujemo bacanje otpada bilo koje vrste na lokacije koje za to nisu predviđene i zgroženi smo i razočarani kada čujemo za takve slučajeve, tim više jer je u Karlovcu omogućeno svima da besplatno odlože opasni i neopasni otpad u reciklažnim dvorištima, naveli su u Gradu.

Dodaju da su bili neugodno iznenađeni slikama dijelova javne rasvjete odbačenim u prirodu, te da su od ugovorenog izvođača radova na zamjeni javne rasvjete zatražili da se, zajedno sa svojim podizvođačem koji obavlja poslove zamjene rasvjetnih tijela i odgovoran je za zbrinjavanje otpada, očituje o navedenom slučaju.


- Također smo zatražili i da odmah ukloni otpad i očisti lokaciju, te ispuni svoje obveze sukladno člancima ugovora. To, između ostalog, znači i zbrinjavanje rasvjetnih tijela na zakonom propisan način, kažu u Gradu. 

Navode da čine sve kako bi sačuvali okoliš i obogatili svoje zelenilo, parkove, travnjake, grmove, cvjetnjake, ali i slijede smjernice zelenih i održivih politika gdje god je to moguće, od gradnje nadalje. Zamjena kompletne javne rasvjete novom, pametnom, štedljivom, ekološki prihvatljivijom je jedan od njih i stoga nam je neprihvatljivo da se naša nastojanja da Karlovac učinimo boljim opstruiraju scenama poput ove viđene u medijima.

Izdvojeno


Reci što misliš!