VIJESTI / KARLOVAC

STRANAČKI ILI...?

Tko će biti novi ravnatelj/ica karlovačke Opće bolnice? Rasplet bi mogao biti zanimljiv jer ima više od jednog kandidata, čija je iskaznica HDZ-a "plavija"?

Tko će biti novi ravnatelj/ica karlovačke Opće bolnice? Rasplet bi mogao biti zanimljiv jer ima više od jednog kandidata, čija je iskaznica HDZ-a

Sada se ponovo odlučuje, pa će svakako biti zanimljivo pratiti rasplet situacije

Karlovačka Opća bolnica uskoro bi trebala dobiti novog ravnatelja ili ravnateljicu i to nakon provedenog natječaja objavljenog još sredinom rujna. 

Iako je formalno od 1. siječnja ove godine karlovačka Opća bolnica pod upravom države umjesto Karlovačke županije, što se tiče sustava upravljanja nije se gotovo ništa promijenilo. Predsjednik Upravnog vijeća je i dalje istaknuti karlovački HDZ-ovac Kristijan Čujko, pravnik koji je i proteklih godina bio na ovoj funkciji. Nadalje, i sastav Upravnog vijeća je, kao što je i uobičajeno za ustanove bilo županijske ili državne, većinom stranački pa tako teško da će biti iznenađenja i kod izbora novog operativnog "glavnog i odgovornog" bolnice na kraju grada. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Neslužbeno doznajemo da je na natječaj ipak pristiglo više od jedne prijave te da je jedan od kandidata bivši ravnatelj dr. Ervin Jančić koji je, iako HDZ-ovac i unatoč dobrim rezultatima u rukovođenju bolnicom, zbog stranačke odluke 2020. godine ovo mjesto ipak morao prepustiti pravniku s tada "plavijom" stranačkom iskaznicom Nikši Antici. 

Kao što je poznato, Antica se u bolnici nije snašao te je na vlastiti zahtjev zatražio  razrješenje. Upravno vijeće koje je i tad vodio Čujko zadnjeg je dana 2022. godine prihvatilo njegov zahtjev, a ubrzo je za v.d ravnateljicu a potom i ravnateljicu bolnice izabralo dr. Ivanu Kovačić. 


Sada se ponovo odlučuje, pa će svakako biti zanimljivo pratiti rasplet situacije, posebno jer je Jančić, uz to što je primarijus, sveučilišni docent i doktor znanosti i hrvatski branitelj koji bi po Zakonu o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji trebao imati određenu prednost. Kod kadroviranja "po HDZ-ovski"  je to do sada bilo manje bitno, no vidjet ćemo ima li na ovom planu kakvih promjena. 

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!