SPORT

PO NOVU TITULU!

U finalnoj seriji za naslov prvaka Hrvatske u baseballu Karlovčani protiv Splićana - prve dvije utakmice za vikend u Karlovcu

U finalnoj seriji za naslov prvaka Hrvatske u baseballu Karlovčani protiv Splićana - prve dvije utakmice za vikend u Karlovcu

U subotu 12. listopada kreće finalna serija prvenstva Hrvatske u baseballu, a snage će odmjeriti najveći rivali i suparnici, bejzbolaši karlovačke Olimpije i splitske Nade. Karlovčani i Splićani, naime, u velikoj su dominaciji od 2012. do 2021. igrali čak deset finala za redom (šest naslova Olimpije i četiri Nade), da bi u protekle dvije sezone Splićani malo "kaskali" pa su se u finalnim susretima protiv Karlovčana oprobali po jednom Zagrepčani i Varaždinci. 

Oba puta uspješniji su bili karlovački bejzbolaši koji tako imaju četiri uzastopna naslova prvaka Hrvatske i svakako će željeti zaokružiti to i na pet naslova za redom. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prve dvije utakmice finalne serije (igra se na četiri pobjede) igraju se ovog vikenda u Karlovcu. I u subotu i u nedjelju na igralištu "Četiri rijeke" u Grabriku utakmice počinju u 14 sati, a ulaz je slobodan.

Nakon toga slijede tri utakmice u Splitu (ili dvije ako jedna od momčadi ostvari 4-0) od petka 18. do nedjelje 20. listopada, a ako ni nakon toga ne bude poznat prvak Hrvatske, šesta i eventualna sedma utakmica ponovno se igraju u Karlovcu, 26. i 27. listopada.


Karlovčani i Splićani ove su se sezone sastali četiri puta i sva četiri puta pobjedu su odnijeli naši bejzbolaši, no poznato je da splitska momčad raste kroz sezonu i najjača je upravo u završnici. Uostalom, na samom otvaranju sezone Olimpija je u Splitu vrlo uvjerljivo slavila sa 13:2 i 21:7, dok je u Karlovcu u kasnijoj fazi natjecanja bilo puno neizvjesnije - 5:3 i 3:2 za Karlovčane.

Izdvojeno


Reci što misliš!