GASTRO

NA DANIMA PIVA

Na plus 35 poznati hrvatski gastro influencer, Karlovčanin Saša Vukić kuhao gulaš s pivom, učilo se o pivu i degustiralo, tko nije došao može mu biti žao

Na plus 35 poznati hrvatski gastro influencer, Karlovčanin Saša Vukić kuhao gulaš s pivom, učilo se o pivu i degustiralo, tko nije došao može mu biti žao

Saša Vukić ne krije da je imao ponude od brojnih poznatih restorana u Hrvatskoj i onih s izdašnim plaćama, ali je sve odbio baš zbog svojih vjernih pratitelja.

Da se pivo i hrana sljubljuju odavno je poznato, no kako to radi Saša Vukić, najpoznatiji hrvatski gastro influencer po broju pratitelja na društvenim mrežama, danas su mogli saznati svi koji su na paklenoj vrućini došli u Gastro kutak karlovačkih Dana piva. Puno toga kako pivo nastaje moglo se doznati od stručnjaka iz Heinekena Damira Fluke, uz zanimljivo vođenje programa od Daria Maradina, te ekipe iz Heinekena koji su sve organizirali. 

Naš Karlovčanin Saša Vukić i njegova Sašina kuhinja na društvenim mrežama Facebooku, Instagramu, You tubeu i Tik toku ukupno broji više od milijun i pol pratitelja i apsolutna je kulinarska zvijezda na ovim prostorima, a njegovi recepti prilagođeni svakom kućanstvu prakticiraju se u brojnim domovima u Hrvatskoj i šire. Heineken Hrvatska je posjetiteljima Dana piva prezentirala malu radionicu u kojoj se moglo naučiti puno toga o pivu, degustirati piva iz njihovog portfelja i naravno probati nešto dobro iz Sašine kuhinje. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako se radi gulaš s Karlovačkim pivom Saša je prezentirao na Danima piva, a nema onog tko nije bio oduševljen onime šta je spravio. Gulaš od junećeg i svinjskog buta, s hrpom korjenastog povrća, začinima, sušenim vrganjima i lagerom iz pivovare na Dubovcu oduševio je sve, a svi oni hrabri koji su u vruće sate došli nisu zažalili jer su uz prezentaciju išla i gotovo sva piva iz bogatog portfelja Heinekena. 

- Pripremio sam pivski gulaš s Karlovačkim pivom i pivski bubble bread s preljevom od soli. Podijelili smo porcije i reakcije su dobre, nisam htio da bude prejak nego ugodan za svako nepce, rekao nam je Saša.

Na naše pitanje kako je osvojio srca brojnih ljubitelja kuhanja i dobio toliko pratitelja, Saša kaže da je možda u tome da koristi svakodnevne namirnice bez pretjeranog filozofiranja, dok ovdje mnogi misle ako se bave ovim poslom da treba pretjerivati.

- Pokazalo se da je baš izbor skromnih namirnica koje su dostupne svima dobar izbor, a ako možeš dobiti ukusno jelo. Zašto ti ne bi ostao koji euro u džepu i fino jeo, ne treba pretjerivat a opet dobiješ nešto dobro, kaže nam oduvijek skromni Saša.

Pitali smo ga i je li imao ponude da radi u neki od renomiranih hrvatskih restorana ili da otvori svoj, možda i u Karlovcu. 

- Radio sam u restoranu na aerodromu u Berlinu više od dvije i pol do tri godine kad se izdavalo i oko 250 jela na dan. To mi je bio temelj i odskočna daska da dobijem znanje koje sam dobio, otkrio i usavršio. Mislim da mi je ovo dovoljno, družim se i komuniciram s odličnim ljudima, pratiteljima dajem dobre i točne recepte, veselim se kad im ispadnu jela kao i meni i nekako mislim ako bi se upustio u tako nešto da bi sve otišlo u krive vode, oduzelo mi previše vremena i možda bi zapostavio 1,4 milijuna svojih pratitelja, ispričao je Saša. 

Ne krije da je imao ponude od brojnih poznatih restorana u Hrvatskoj i onih s izdašnim plaćama, ali je sve odbio baš zbog svojih vjernih pratitelja. 

Na pitanje hoćemo li ikad jesti u Sašinom restoranu u Karlovcu, kaže nam da sad imamo priliku probati njegovo jelo, a hoće li ikad doći do toga sada ne može reći. Na pomalo provokativno pitanje kako ocjenjuje današnju ponudu restorana u Karlovcu, Saša je samo rekao da je solidna, čak i jako dobra i da sumnja da postoji ijedan u kojem nije bio. 

- Nisam jedan od onih koji bi kritizirao, mislim da se svi dovoljno trude da ponude kvalitetnu uslugu, ali i trude da ljudima daju dobru kvalitetu za što manju cijenu jer ljudima nije lako, a da opet ne ugroze svoj posao, posebno u ovoj krizi i s poskupljenjima, rekao nam je Vukić.

Po riječima Ljudmile Bratko Gašpić, menadžerice korporativnih poslova u Heinekenu Hrvatska, odlični su dojmovi na pivskoj radionici by Karlovačko. Uz Sašu Vukića koji kuha gulaš s Karlovačkim, tu je i naš trener Damir Fluka od kojeg se može čuti puno toga o nastajanju piva i zanimljivosti o pivu, kazala je Bratko Gašpić. Rekla je da voli eksperimentirati u kuhinji, prati i Sašinu kuhinju te da se s pivom može puno toga u kuhinji, od gulaša, paniranog mesa pa čak i spravljati slastice posebno s tamnim vrstama piva. 

Izdvojeno


Reci što misliš!