GDJE I KAD?

Od danas do subote niz aktivnosti u okviru projekta udruge KA-MATRIX vezanog uz karlovačku industrijsku baštinu

Od danas do subote niz aktivnosti u okviru projekta udruge
KA-MATRIX vezanog uz karlovačku industrijsku baštinu

Udruga KA-MATRIX u suradnji s Kinoklubom Karlovac i Gradskim muzejom Karlovac provodi od danas do subote niz aktivnosti u sklopu projekta "VHS 2019: Amatersko audiovizualno stvaralaštvo kao baština u javnom prostoru". Program ima za cilj poticanje filmske pismenosti kroz sudjelovanje u valorizaciji i kreativnom promišljanju audiovizualnog nasljeđa te informiranju o specifičnim žanrovima audiovizualnog stvaralaštva. Sastoji se od četiri projekcije amaterskih audiovizualnih radova snimanih na VHS kasete, posuđenih od njihovih vlasnika i snimatelja, koje tematiziraju utjecaj karlovačke industrije na svakodnevni život u najširem smislu. Projekt sufinancira Hrvatski audiovizualni centar.

Program započinje danas u 18 sati na Maloj sceni Hrvatskog doma u 18 sati s predavanjem Ivora Glavaša na temu "Nedovršeni žanr - uvod u etnografski film", uz projekciju autorskog filma.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U četvrtak, također na Maloj sceni Hrvatskog doma, od 13 sati je na rasporedu radionica digitalizacije VHS kaseta, u 17 sati će se održati projekcija VHS kaseta o karlovačkoj industriji, a u 18 sati javna tribina na temu "Amaterski film i baština?".

U petak program seli u Infoshop Male urbane zajednice MUZA (Haulikova 22), gdje u 9, 12 i 17 sati svi zainteresirani mogu pogledati projekciju VHS kaseta o karlovačkoj industrijskoj baštini.

Napokon u subotu se u Mikrokinu Gimnazije Karlovac, s početkom u 11 sati, održava projekcija etnografskih filmova - riječ je o selekciji filmova sa Studentskog etnografskog filmskog festivala SEF.

KAportal.hr


Reci što misliš!