GDJE I KAD?

BOGAT VIKEND

"Proljeće u Karlovcu" - vikend u znaku jagoda, već sutra ujutro razne slastice u dvorištu TUŠ-a, kreću i svirke na Korani

I ovaj vikend očekuju vas brojna proljetna događanja u Karlovcu. Žitna lađa "Zora" već je danas krenula na prvo putovanje, a lađarski izleti organizirani su i u subotu i nedjelju s polaskom u 11 sati iz pristaništa u Brođanima.

U petak od 10 do 12 sati u dvorištu Trgovačko-ugostiteljske škole Karlovac učenici i njihovi mentori pripremat će slastice i bezalkoholna pića od jagoda. Dođite i probajte mini torte, panna cottu, palačinke, frape i još puno toga. Podsjećamo i da je u desetak karlovačkih restorana i slastičarnica u tijeku akcija upravo vezana uz slatka, ali ponegdje i slana jela s jagodama!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovu subotu na rasporedu je jedna sasvim posebna tura u kojoj glavnu ulogu imaju pčele. Karlovački put pčela jedna je u nizu besplatnih turističkih tura za individualne posjetitelje. Polazak ture je u 11 sati ispred Paviljona Katzler. Obavezna najava na sve Proljetne ture je na: [email protected] / 098 246 584 (sms, viber, WhatsApp) / ili putem obrasca: https://forms.gle/GYed9ET1AeHD3sPdA .

Od 11 do 12,30 možete se opustiti na Trgu Aquatike dok djeca uče o mimikriji na radionici „Tko se nije skrio?“ u sklopu Eko subota u Aquatici. U večernjim satima otvara se sezona svirki na šetnici uz Koranu pa se tako ove subote od 17 do 19 sati prepustite glazbenim zvucima uz nastup benda „The Gigsons“.

Izložbom kamene plastike iz fundusa Arheološkog odjela Gradskog muzeja Karlovac prikazan je segment kamene baštine šireg karlovačkog područja. Izložbu možete razgledati u radno vrijeme Gradskog muzeja Karlovac. Izložbom „Priče, pjesme, tajne“ na Starom gradu Dubovcu ispričana je stara priča o mitskom paru čiji je odnos utkan u našu stvarnost kroz izmjenu godišnjih doba, vrijeme plodnosti i mirovanja vegetacije, o paru bez kojeg ne bi bilo života na Zemlji kakav danas poznajemo, a sve to kroz fotografije Dinka Neskusila i predmete iz etnografskih zbirki MGK. U izlozima Paviljona Katzler još ovaj vikend dostupna je izložba “Slovo o Karlovcu”.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!