GDJE I KAD?

FESTIVAL FOLKLORA

Na 24. MFF stižu grupe iz Gruzije, Indonezije, Sjeverne Makedonije, Španjolske i Turske - otvaranje 2. srpnja u Šancu

Na 24. MFF stižu grupe iz Gruzije, Indonezije, Sjeverne Makedonije, Španjolske i Turske - otvaranje 2. srpnja u Šancu

Od 2. do 8. srpnja održava se Međunarodni festival folklora, na koji ove godine stiže 160 svjetskih folkloraša iz plesne škole Birey Anatolian iz grada Çiftlikköy iz Turske, ansambla Alilo iz Batumija, Gruzija, folklorne grupe Raíces de Aragón iz Zaragoze, Španjolska, atraktivnog Tegal Art House Foundation, Jawa, Indonezija te albanskog folklornog ansambla “Jahi Hasani” iz mjesta Čegrane – Gostivar iz Sjeverne Makedonije. Organizatori, pak, još uvijek ostavljaju mogućnost da će publika moći uživati i u još ponekom iznenađenju. Dakako, uz sve goste nastupit će i karlovački FA Matija Gubec.

Svečano otvaranje festivala je u nedjelju, 2. srpnja, u 20:30 sati u Šancu, a od ponedjeljka do petka sve će gostujuće grupe u 19 sati imati nastupe ispred Zorin doma, ali gostovati i u drugim mjestima Karlovačke županije (u Dugoj Resi 3. srpnja u Amfiteatru, u Ozlju 4. srpnja na gradskom kupalištu, a u Ogulinu 7. srpnja u Frankopanskom kaštelu). Festival će završiti još jednim cjelovečernjim koncertom u Karlovcu, u subotu 8. srpnja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz svjetsku kulturnu baštinu, Karlovčani i njihovi gosti će četvrti puta moći uživati i u Okusima svijeta, gastro manifestaciji unutar MFF-a koja će trajati od 5. do 8. srpnja kod Glazbenog paviljona. Prvoga dana grupe će, uz plesne i pjevačke, pokazati i kulinarske sposobnosti. U cooking showu pred posjetiteljima pripremat će specijalitete svojih zemalja. Iste te specijalitete će pripremati i četiri restorana iz Karlovačke županije: Kristal, Žganjer, DP i Kastel u gastro kućicama kod Paviljona. U internacionalnim specijalitetima, za vrijeme trajanja Okusa svijeta, moći ćete uživati svakog dana od 17 do 23 sata.

Na istom prostoru, također sva četiri dana, odvijat će se izložbe, animacijski programi i dječje radionice “Putujemo svijetom” pod okriljem Knjiguljice, prve specijalizirane dječje knjižare. Dječje radionice održavat će se od 18 do 20 sati.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!