GDJE I KAD?

10. KAKAFE

U subotu počinje deseto izdanje Karlovačkog kazališnog festivala - donosi brojne besplatne predstave i koncerte

U subotu počinje deseto izdanje Karlovačkog kazališnog festivala - donosi brojne besplatne predstave i koncerte

- Velika mi je čast i zadovoljstvo da smo došli do desetog izdanja Karlovačkog kazališnog festivala (KaKaFe). Očito je da postoji potreba za takvim sadržajima ljeti, što dokazuje i činjenica da su predstave uvijek bile posjećene. Trebalo bi napraviti rezime, da se prisjetimo čega je sve bilo do sada, kakvih sve predstava, interaktivnih, neobičnih, lutkarskih... Nadam se da ćemo doći do brojke od 50 izdanja, ali do tada – tko živ, tko mrtav. Nadam se da će netko nastaviti naš rad, poručio je voditelj profesionalne dramske djelatnosti u Gradskom kazalištu Zorin dom Peđa Gvozdić najavljujući ovogodišnji KaKaFe koji se održava u sklopu manifestacije "Zvjezdano ljeto" od ove subote do 12. srpnja na više lokacija u gradu.

Nastavio je da su ove godine htjeli napraviti raznovrstan program, kombinirajući takozvane pučke i umjetnički zahtjevnije predstave. Između ostaloga je najavio da će na splavi Veslačkog kluba "Korana" Maja Posavec izvoditi 10. srpnja s početkom u 21 sat pjesme Leonarda Cohena te koncert Matije Meštrovića narednog dana u košarkaškom igralištu u Šancu u 18 sati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U subotu s početkom u 21 sat se igra u Zorin domu predstava "Puni pansion", sljedećeg dana "Tvorničke postavke" u Šancu, kao i u ponedjeljak predstava "Stanko i Oliver,". Zatim, u utorak na istome mjestu na rasporedu je baletna predstava Hrvatskog narodnog kazališta Ivan pl. Zajc iz Rijeke "Heroj je umoran", u srijedu s početkom u 19.30 sati nastupa na Promenadi Prvo hrvatsko pjevačko društvo Zora, a istoga dana u 21 sat igra se u Šancu predstava "Šetači pasa". Trećeg srpnja u 21 sat na Starom gradu Dubovcu se može pogledati predstava "Mistero Buffo", a narednog dana u isto vrijeme u Šancu nastupa Karlovački komorni orkestar. Na istome mjestu 7. srpnja u 20 sati mađioničar Luka Vidović izvodi "Magic act show za cijelu obitelj", nakon čega se igra predstava "Beba" Kerekesh teatra.

Najavljen je i koncert Karlovačkog vokalnog okteta koji će se održati u subotu ispred Gradskog kazališta Zorin dom s početkom u 19 sati povodom 65. godina postojanja, a tajnik Miro Kirinčić je napomenuo da je Vlado Bogović pola stoljeća član tog sastava. Kao gosti će im se pridružiti zbor Chorus Via Musica iz Preševa u Slovačkoj. Nikša Antica je najavio da će 4. srpnja u 21 sat na košarkaškom igralištu u Šancu nastupiti klapa Kampanel.

Izdvojeno


Reci što misliš!