GDJE I KAD?

SADRŽAJAN PROGRAM

Od 1. do 6. kolovoza u Karlovcu Performing Picnic Park Festival, uz brojne umjetnike iz Hrvatske, Austrije i Španjolske

Od 1. do 6. kolovoza u Karlovcu Performing Picnic Park Festival, uz brojne umjetnike iz Hrvatske, Austrije i Španjolske

Dolazi i proslavljena hrvatska umjetnica Vlasta Delimar.

U Karlovcu će se u organizaciji Studija za plesnu edukaciju i umjetničko stvaralaštvo "Studio 23" te umjetničkih organizacija "Art Collective" iz Beča, "Made" iz Zagreba i "Trafik" iz Rijeke održati od 1. do 6. kolovoza četvrto izdanje Performing Picnic Park festivala.

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Županija karlovačka i Grad Karlovac, a predviđeni su izvedbeni programi i projekcije filmova, instalacije, radionice, sadržaji vezani uz yogu i piknik.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvog dana nastupaju izvedbeni umjetnici Kasija Vrbanac Strelkin i Ivan Strelkin, a potom Bianca Anne Braunesbergr i Stefan Zotter, da bi se dan zaključio neobaveznom improviziranom svirkom "Open Jam Impro Session".

Drugog dana performans izvodi Nur Giménez Villarroya iz Barcelone, zatim Žak Valenta iz Rijeke i Xena Petrović iz Beča. Dan se zaključuje razgovorom s umjetnicima.

Trećeg dana Vera Mitrović Vrbanac i Kasija Vrbanac Strelkin izvode tekst "KAS i JA", a prikazat će se i filmovi Dore Kokolj "U potrazi za Optimizmom i ostalim nemanima" te "Novo vrijeme" Lucije Kukor.

Četvrtog dana festivala se promovira knjiga Vlaste Delimar "Voćarska pet", nakon čega slijedi projekcija filma "Diptih. Iz ljubavi u ljubav". Potom će publika razgovarati s ovom proslavljenom likovnom i izvedbenom umjetnicom.

Petog dana festivala poeziju čita pjesnikinja Mojca Rapo-Waite, što interpretiraju izvedbena umjetnica Vera Mitrović-Vrbanac i gitarist Goran Ilić, a Martin Ladika i Marija Graša izvode zatim performans "U prostoru koji (s)tvorimo". Nakon toga slijedi performans "Beast in Love" Ivana Strelkina, a potom "Krakelure, Pavo i ja" Slavena Tolja.

Šestog dana u dijelu programa "Monomania – gitara i yoga" nastupaju Sandra Šok i Ilić, Selena Beram i Tamara Barešić izvode pefromans "Hitch", prikazuju se film "Opozit" i video "ŽENSKItragovi", da bi eksperimentalnom glazbom festival zaključio Ilić.

Popratno će Miroslav Hudec – Ovca postaviti instalacije u prostoru, svakoga dana će se održavati radionice te družiti uz Kupu s razmjenom umjetničkih praksi.

Izdvojeno


Reci što misliš!