GDJE I KAD?

FILM I SVIRKA

U petak u 20 sati u Edisonu glazbena komedija "Rifovi revolucije", a uz nju i koncert benda Razor Jet

U petak u 20 sati u Edisonu glazbena komedija

U sklopu svoje proljetne turneje u karlovačko kino Edison stiže film "Rifovi revolucije", glazbena komedija, prvi hrvatski film ovog žanra nakon podosta vremena. . Nakon filma bit će održan i koncert benda Razor Jet na kojem će se izvoditi filmski soundtrack.

Rifovi revolucije su domaća glazbeno akcijska komedija koja je svjetlo dana ugledala 2023. godine. Film ima elemente akcije, znanstvene fantastike i sve što pravi žanrovski film mora imati. Radnja ide ovako: Genijalni gitarist Ray čija muzika slušateljima daje natprirodnu fizičku snagu, suprotstavlja se Dr. Zempu, vlasniku agencije koja ubire muzički porez i terorizira građane.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Oko Rayovog benda 'Razor Jet' okuplja se pokret otpora. Kako bi uništio pokret otpora, Zemp i njegova sestra Niniva kuju pakleni plan da 'Razor Jet' pretvore u boy band i tako unište njihov 'rokenrol modžo'.

Autor filma je Jurica Hižak, inače fakultetski profesor, kojem je ovo već sedmi film, ali prvi dugometražni, osnivač je Trash Film Festivala.

Karlovačka premijera filma bit će održana 19. travnja u kinu Edison, a nakon filma, bit će upriličen i koncert banda Razor Jet. Filmski soundtrack je također spreman, i u završnoj je fazi, a Karlovčani će imati prigode ekskluzivno čuti svirku i prije toga. Ona će biti nakon filma, a koncert će biti održan ispred kina.

Rifovi revolucije su snimani duže od tri godine, uglavnom na lokacijama u Varaždinu i okolici, a u filmu nastupa preko 100 glumaca, redom naturščika, volontera. Prikazani su na njujorškom Shockfestu i regionalnim festivalima (ormoškom Grossmann film festivalu, vinkovačkom DORF-u i beogradskom Dok'n'Ritmu), a ovog ljeta putuju i na talijanski FilMuzik Arts festival gdje su osvojili glavnu nagradu.

Osim Karlovca, film će gledatelji moći pogledati i u Šibeniku (20.04.) te Ivancu (30.05.), a u planu su i druga gostovanja.

Na IMDB-u ovaj film trenutno ima ocjenu 8,3, a na vama je da prosudite samo zašto je ocjena tako visoka.

Izdvojeno


Reci što misliš!