GDJE I KAD?

SPOT

Izašao novi videospot s Porinom nagrađenog albuma naših Singrlica i Sudar Percussion Ensamblea - "Čula jesam da se dragi ženi"

Izašao novi videospot s Porinom nagrađenog albuma naših Singrlica i Sudar Percussion Ensamblea -

Austrougarski štih Kraljevske čekaonice matuljskog Štacijona i bezvremena ljepota livada i vrleti grobničkog kraja glavna su obilježja mjesta radnje novog videospota Singrlica i Sudar Percussion Ensamblea. „Čula jesam da se dragi ženi" treća je pjesma s Porinom nagrađenog albuma Folk & Roll koja je dobila svoj videospot. Riječ je o podravskom folk-standardu koji je tijekom vremena doživio raznovrsne glazbene interpretacije brojnih izvođača, a ova su ga dva ansambla predstavila kombinacijom iznimne pjevačke senzibilnosti i suptilne dramatičnosti udaraljki. 

Nakon uspješne suradnje na snimanju videospota za pjesmu „Pet je kumi“, koji je na International Sound &Film Music Festivalu (ISFMF) nagrađen kao najbolji glazbeni video, i ovaj je video povjeren riječkoj produkcijskoj kući Filmerija. Režirao ga je Sanjin Stanić koji je ujedno i autor koncepta te montažer, dok je kamera Hrvoja Franjića majstorski uhvatila sve nijanse ove naizgled neshvatljive ljudske situacije, pridajući podjednaku važnost suzdržanosti blijedo-zelenog eksterijera i razigranosti svadbenog slavlja. Scenografiju i kostimografiju osmislio je Ivan Botički, koji se iznimno dobro snašao i u glumačkoj dionici. Emotivnu slojevitost ove gorko-slatke svevremene priče prenijeli su nam glumica Klara Modrić i mladi Pal Barsi.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U svojoj prepoznatljivoj težnji za spajanjem tradicionalnog i suvremenog, dva su ansambla u ovom videospotu ponudila sasvim nov i jedinstven „ključ“ za razumijevanje ove dramatične situacije, a da biste otkrili kako je glumačka ekipa dešifrirala taj intrigantni predložak, videospot svakako pogledajte do kraja.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!