GDJE I KAD? / DOGAĐAJI

Nakon još jedne ugodne večeri danas na Danima Radićeve pravi kazališni i glazbeni spektakli na dvije lokacije

Nakon još jedne ugodne večeri danas na Danima Radićeve pravi
kazališni i glazbeni spektakli na dvije lokacije
foto: Anamarija Podrebarac

Još jedna ugodna večer "Dana Radićeve" je iza nas - sve je počelo likovnom radionicom za najmlađe, na kojoj se pod vodstvom Aleksandre Škrtić okupio lijep broj dječaka i djevojčica koji su dobrih tri sata učili crtati uz puno zabave. To nije bio i jedini likovni trenutak večeri - gošća Dana Radićeve bila je i mlada akademska slikarica Marija Katić, koja je izložila nekoliko svojih radova te u već dobroj staroj tradiciji ove manifestacije, tijekom večeri stvarala i novo djelo.

Glazbeni gost bio je Carlstadt Acoustic Trio. Goran Valentić i Martin Vlašić na gitarama te pjevačica Zrinka Luketić odradili su dva seta puna glazbenih evergreena i stvorili vrlo ugodnu i lijepu atmosferu među publikom, koja je posve opravdano tražila i bis, jer se u toploj večeri nikom nije prerano odlazilo kući.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na ulici je, pak, "niknuo" i stolni nogomet koji je također pružio puno zabave okupljenima.

Večeras je, pak, u Radićevoj zaista iznimno kvalitetan program. Sve zapravo počinje već u 19 sati kod Knjiguljice uz "Priče o kitovima" - mališane očekuje čitanje priča, ali i mala radionica izrade kitova od šarenih papira.

Jedan od glavnih programa cijele ovogodišnje manifestacije slijedi u 20 sati kod Putnika. Kazališna skupina Lutalice svoju će premijeru imati upravo u Karlovcu, kod Putnika, i to potpuno besplatno. A čine je vrsni mladi glumci iz Gradskog kazališta Zorin dom, HNK u Osijeku i Varaždinu, Gradskog kazališta lutaka Zadar i velikogoričkog kazališta. Publici će na osebujan i duhovit način prikazati kako su se u davna vremena, bez tehnoloških pomagala, snimale radio drame. Događanje je to koje zaista ne smijete propustiti.

A, ništa manje to ne vrijedi i za glazbeni dio - u 21:30 počinje koncert jazz trija koji čine karlovački jazz entuzijast i pokretač gradske jazz scene Goran Ilić uz dva eminentna hrvatska imena - Sašu Nestorovića i Hrvoja Gallera.

Likovna gošća Radićeve večeras je Matea Škrtić koja će se predstaviti malom izložbom i, dakako, stvaranjem novog djela.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!