GDJE I KAD? / DOGAĐAJI

Dodijeljene nagrade 12. Državnog natječaja "Moja prva knjiga"

Dodijeljene nagrade 12. Državnog natječaja

Završnom svečanosti u Domu OSRH Zrinski okončan je natječaj “Moja prva knjiga”, namijenjen učenicima osnovnih škola, koji se sastoji u pisanju i ilustriranju vlastite priče, a glavna nagrada je tiskanje najboljih radova.

Ove godine pristiglo je ukupno 721 slikovnica iz 220 osnovnih škola iz cijele Hrvatske. Pobjednici ovogodišnjeg natječaja, koji su zaslužili tiskanje svojih radova, su učenica petog razreda Osnovne škole Jurja Habdelića iz Velike Gorice Marta Nidogan, učenica šestog razreda  Osnovne škole Starigrad Anna Tesla, učenik sedmog razreda Osnovne škole Gornji Mihaljevec Luka Zadravec, učenica petog razreda 1. Osnovne škole Čakovec Dora Sisek, učenice četvrtog razreda Osnove škole Gelsi iz Rijeke, Franciska Goja, učenica osmog razreda Osnovne škole Selnica Elena Zadravec i učenica šestog razreda Osnovne škole „Viktor Car Emin“ iz Lovrana. Posebno smo ponosnu na našu sugrađanku Doru Kučan, učenicu sedmog razreda Osnovne škole „Dubovac“ koja se sa svojom slikovnicom „Pobuna u zoološkom vrtu“ nalazi također među prvonagrađenim.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pobjednicima ovogodišnjeg natječaja nagrade su uručile književnice Silvija Šesto i Sanja Pilić.

- Imati svoju prvu tiskanu slikovnicu u ovim godinama, nije mala stvar. Očekujemo da nastavite i dalje kreativno stvarati i rasti, rekla je književnica Silvija Šesto.

U prigodnom programu nastupio je Laboratorij zabave iz Zagreba sa poučnom predstavom „Zviždostrašni div“, te Dječji i Vokalni zbor „Zorice“.

KAportal.hr


Reci što misliš!