GRAD KARLOVAC

GRADSKI NATJEČAJ

Grad Karlovac financira 63 projekta karlovačkih udruga građana s ukupno 51.500 eura - deset prijavljenih projekata nije podržano

Grad Karlovac financira 63 projekta karlovačkih udruga građana s ukupno 51.500 eura - deset prijavljenih projekata nije podržano

Gradonačelnik Damir Mandić je rekao da je "riječ samo o vraćanju novca kojega su građani uplatili u gradski proračun".

Karlovačke udruge civilnog društva su za svojih 63 projekta dobili ugovore o financiranju, ukupne vrijednosti 51.500 eura. Rezultat je to provedenog javnog natječja Grada Karlovca, a danas su svečano predstavnicima udruga i uručeni ugovori. Deset prijavljenih projekata nije podržano

Za financiranja su odgovorni Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Karlovca i Ured gradonačelnika – u nadležnosti prvog tijela su programska područja "Razvoj civilnog društva i podrška projektnim aktivnostima udruga", "Grad za mlade", "Razvoj poljoprivrede i zaštita od ambrozije" i "Grad – prijatelj djece", a drugog "Udruge proistekle iz Domovinskog rata" i "Projekti i aktivnosti od interesa za Grad Karlovac".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U ime Matice hrvatske i svih udruga koje su ostvarile sufinanciranje zahvalila se Marina Marinković rekavši da aktivnosti ovih udruženja "nerijetko počivaju na volonterskom radu koji pokriva potrebe širokog spektra korisnika".

- Zato hvala Gradu na dodijeljenim sredstvima. Grad Karlovac kontinuirano skrbi i potiče naše aktivnosti, neposredno razvoj civilnog društva, identitetu Karlovca i kvaliteti života građana kojima je pomoć najpotrebnija, naglasila je Marinković.

Gradonačelnik Damir Mandić je rekao da je "riječ samo o vraćanju novca kojega su građani uplatili u gradski proračun".

- Pokazali ste da imate kvalitetne projekte i da ih znate provoditi. Hvala na svemu što radite u okviru svojih udruga i ovih programskih područja. I gradske tvrtke vraćaju novac kojega su dobili naplatom računa sufinanciranjem aktivnosti udruga. Nastojimo uravnotežiti sva područja. Sredstva će vam biti od pomoći, a svjesni smo da puno toga samostalno odradite i priskrbite, nastavio je gradonačelnik.

Naglasio je potrebu suradnje srodnih udruga.

- Zajednički projekti udruga sličnih aktivnosti je ono što nas čeka. Ne mislim pritom samo na sredstva nego i krajnjeg rezultata koji će biti puno bolji zbog sinergije. Ove godine smo odvojili dvjestotinjak tisuća kuna više nego lani, a mislim pritom na Grad i tvrtke. Milijun i tri stotine tisuće kuna je dano za programe, a na to ćete sigurno još donijeti dvije kune na svaku od tih 1,3 milijuna. Hvala na svemu što radite za Karlovac i građane, poručio je Mandić.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!