GRAD KARLOVAC

NAKON RADOVA

Kakvo će biti novo lice povijesne Zvijezde? Uz opločenje u Radićevu i još neke ulice stiže i "kaldrma", starinski štih imat će i javna rasvjeta

Kakvo će biti novo lice povijesne Zvijezde? Uz opločenje u Radićevu i još neke ulice stiže i
Grad Karlovac

Sredinom ulice, kako se vidi na infografikama, ići će pojas "kaldrme" odnosno kamenih kocki.

- Radovi u Zvijezdi, uz sve probleme izvođenja i svakodnevnog življenja i poslovanja, uvjet su njene budućnosti. Uz podršku građanima ali i povjerenje u struku bit ćemo ponosni na sve odrađeno, napisao je na svom Facebook profilu gradonačelnik Karlovca Damir Mandić koji je budući izgled karlovačke povijesne jezgre - Zvijezde predstavio s nekoliko infografika.  

Kako je i prije najavljivano, karlovačka "žila kucavica" Radićeva ulica dobit će opločenje i to s "kockama", odnosno opločnicima koje su za tu namjenu posebno izrađene po preporukama konzervatorske struke. Sredinom ulice, kako se vidi na infografikama, ići će pojas "kaldrme" odnosno kamenih kocki. Starinski štih imat će i rasvjeta koja će biti energetski učinkovita i moderna, ali "zapakirana" u kopije starinskih zidnih "kandelabera" kakve smo u Radićevoj imali i do sada. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U karlovačkoj gradskoj upravi navode da obnova hodnih površina iznosi 17.785 četvornih metara opločenja i kaldrme, dok obnova javne rasvjete donosi 5.520 metara kablova i 193 rasvjetnih tijela. 

Ono što će građanima biti nevidljivo jer se nalazi ispod zemlje na dubini od dva i pol metra na dublje je 5.000 metara telekomunikacijske mreže, 4.915 metara odvodnje otpadnih voda, 4.946 metara vodoopskrbne mreže i 5.700 metara elektronaponske infrastrukture. 

Izdvojeno


Reci što misliš!