IZBORI 2020.

BORBA ZA SABOR

RTL donosi rezultate istraživanje političkih preferencija po izbornim jedinicama - pogledajte kakve su u VII. izbornoj jedinici

Prve rezultate koje ćemo predstaviti su četiri, uvjetno rečeno, "zagrebačke" izborne jedinice. Tu je i VII. u kojoj se nalaze Karlovac i Karlovačka županija

RTL u suradnji s agencijom Promocija plus ekskluzivno donosi rezultate istraživanja političkih preferencija po izbornim jedinicama. 

Prve rezultate koje ćemo predstaviti su četiri, uvjetno rečeno, zagrebačke izborne jedinice. Radi se o I., II., VI. i VII. izbornoj jedinici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U VII. izbornoj jedinici gdje se nalaze Karlovac i Karlovačka županija moglo bi biti napeto kao i prije četiri godine; Restart koalicija prvi je izbor za 29,5 posto birača. Nešto manje ima HDZ (28,7%), slijede Domovinski pokret (10,7%) i Možemo! (6,6%).

Mandat bi mogli uzeti i Most (6,2%) i koalicija oko Stranke s imenom i prezimenom (3,7%). Neodlučnih je 8,4 posto, a u ovoj izbornoj jedinici za dva granična mandata bore se četiri liste.

Restart osvaja pet fiksnih mandata uz manju mogućnost za šesti granični. HDZ ima fiksnih pet. Domovinski pokret uz ovaj jedan ima veću mogućnost za još jedan mandat.

Lijevo-zelena koalicija osvaja fiksno jedan. Most je bliži graničnom mandatu, a koalicija oko Stranke s imenom i prezimenom dalja.

Mrtva trka

U I., II., VI., i VII. izbornoj jedinici, sve to znači mrtvu trku između HDZ-a i Resarta. No, koalicija oko SDP-a, prema istraživanju, osvaja najviše saborskih mandata, 21. HDZ je na 20, Domovinski pokret na sedam. Platforma oko Možemo! ima tri, Most je na četiri i koalicija oko Stranke s imenom i prezimenom ima jedan mandat.

Sutra donosimo rezultate istraživanja za dvije slavonske izborne jedinice i za sjever, treću izbornu jedinicu. 

Napomena: Istraživanje je provela agencija PROMOCIJA PLUS od 22. do 29. lipnja 2020. CATI metodom (telefonski) na uzorku od 700 ispitanika po svakoj izbornoj jedinici.

Standardna pogreška uzorka iznosi +/- 3,7 posto, uz razinu pouzdanosti od 95 posto.

Izdvojeno


Reci što misliš!