KAŠ

Hrvatski zbor sportskih novinara obilježio 70 godina rada - uz dodjele nagrada zaslužnima u sportu promovirana i knjiga urednika KAŠ-a Marijana Bakića

Hrvatski zbor sportskih novinara obilježio 70 godina rada - uz
dodjele nagrada zaslužnima u sportu promovirana i knjiga urednika
KAŠ-a Marijana Bakića

Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN) u zagrebačkom hotelu Westin obilježio je 70. obljetnicu djelovanja, te nagradio i zaslužne za vrijedna postignuća u prošloj godini. Ovom je prigodom promovirana i knjiga Marijana Bakića, tajnika HZSN-a i urednika KAŠonline-a koji je u vrijednoj publikaciji sažeo dugi period postojanja organiziranog sportskog novinarstva u Hrvatskoj.

Među priznanjima dominirali su novinari I mediji, koji su se iskazali u prezentaciji povijesnog uspjeha hrvatskog nogometa na SP-u u Rusiji. Tako je nagradu za životno djelo dobio Anton Samovojska (SN), a novinar godine je njegov kolega Dražen Antolić. Najbolja televizijska emisija je Zabivaka Hrvatske radiotelevizije, a iz iste kuće dolazi i laureat za radijsko novinarstvo - Krešimir Gotlin (HR). Priznanje za lokalno novinarstvo dobio je zadarski Portal sport 023, za najbolju Press službu GNK Dinamo (uručena je glasnogovorniku Alenu Lesičkom), Priznanje za izdavaštvo završilo je u rukama glavnog urednika Sportskih novosti Marija Zorka. SN-ova knjiga Rusija naših snova, autora Zlatka Dalića, pomela je konkurenciju u izdavačkom segmentu. Kad smo kod nogometnog izbornika, Zlatka Dalića, njemu je više nego zasluženo pripalo Priznanje HZSN-a za suradnju s medijima, a uručio ga je predsjednik Svjetske udruge sportskih novinara (AIPS) Gianni Merlo. Ove godine uručena su dva priznanja za fotografiju - fotoreporter godine je Igor Kralj (Pixsell), a dobitnik posebnog priznanja za fotografiju Drago Sopta (HNS), koji je “ulovio” planetarno poznati trenutak ležanja na zastavi Šime Vrsaljka. Najbolji intervju u 2018. godini proizašao je iz pera Zlatka Karla, novinara SN-a.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svi dosadašnji predsjednici HZSN-a dobili su plakete udruge (Milka Babović, Miroslav Rede, Slavko Cvitković i Zoran Kovačević, svečanosti nije nazočio Darko Kolombo). Priznanje za potporu i suradnju dobio je i Hrvatski olimpijski odbor, u čijem je utemeljenju 1991. godine sudjelovao i HZSN, a primio ga je glavni tajnik HOO-a Josip Čop.

KAportal/HOO


Reci što misliš!